[Žinios trumpai] Putinas po Ukrainos: nebebus net minties apie NATO puolimą  ()

NATO generalinio sekretoriaus pavaduotojas Mircea Geoana teigia, kad karas Ukrainoje tuoj pereis į lemiamą fazę. Prognozuoti jo pabaigą kol kas sunku, bet viena aišku - Putino pasaulio suvokimas bus pasikeitęs.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mircea Geoana mano, kad karas Ukrainoje ir Rusijos ten patirti nuostoliai atbaidys Putiną nuo bet kokių idėjų užpulti NATO narę. Rusija ne tik prarado dešimtis tūkstančių karių ir labai daug karinės technikos, bet ir patiria stiprų ekonominį spaudimą. Rusijai reikės kelių metų, kad atkurtų prarastus karinius pajėgumus, įskaitant ir panaudotas raketas, bet ir tada mintys apie NATO puolimą Putino nebekamuos.

Oficialiais Ukrainos duomenimis, Rusija per šį karą jau prarado 25,1 tūkstantį karių, 199 lėktuvus, 155 sraigtasparnius, 341 bepilotį. O kur dar 1122 tankai, 2713 šarvuotų kovos mašinų, 509 artilerijos vienetų ir daug kitos sausumos technikos. Net atmetus gandus apie nuskandintą fregatą, Rusija neteko ne vieno greitaeigio katerio, o raketinio kreiserio „Moskva“ netektis buvo ne tik skausminga, bet ir gėdinga.

Kai kurie nuostoliai iš tikrųjų yra didesni, nei atrodo. Ukraina nuskandino tris „Raptor“ klasės katerius. Galbūt norėtųsi sakyti „tik tris“, bet Rusija turėjo tik 17 jų ir tik 3 ar 4 buvo dislokuoti Juodojoje jūroje. Daugiau nei tūkstantis prarastų tankų neatrodo toks milžiniškas kiekis, nes buvo manoma, kad Rusija turi apie 12 tūkstančių tankų, tačiau paruoštų karybai jų tikriausiai yra keturis kartus mažiau. 7 numušti „Su-34“ atrodo daug didesnis praradimas, kai žinai, kad Rusija jų turėjo tik apie 131.

 

Ir visa tai - Ukraina, o ne NATO. Geoana yra įsitikinęs, kad to pakaks, kad Putinas suprastų, kad veržtis į NATO šalį - ne jo korupcinės kariuomenės nosiai.

(179)
(4)
(175)

Komentarai ()