[Žinios trumpai] Okupantai pradėjo šaudytis tarpusavyje dėl pagrobtos šašlykinės: pulkininkas papasakojo, kaip orkai naikina vienas kitą tarpusavyje  ()

Motuzyanyko teigimu, karts nuo karto Rusijos kariuomenėje nutinka „buitinių“ susirėmimų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-07 [Žinios trumpai] Okupantai pradėjo šaudytis tarpusavyje dėl pagrobtos šašlykinės: pulkininkas papasakojo, kaip orkai naikina vienas kitą tarpusavyje  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak Ukrainos gynybos ministerijos atstovo pulkininko Oleksandro Motuzyanyko, konfliktai Rusijos kariuomenėje nėra pavieniai, tai lemia daugiatautė Rusijos ginkluotųjų pajėgų sudėtis.

Taigi interviu UNIAN jis pakomentavo Generalinio štabo žinią, kad Chersono srityje įvyko susišaudymas tarp kadyroviečių ir buriatų.

Motuzyanyko teigimu, karts nuo karto nutinka tokių „kasdienių“ susirėmimų.

„Pavyzdžiui, Sumų srities teritorijos okupacijos metu priešo daliniai nepasidalijo šašlykinės tarpusavyje ir surengė mūšį. Tai rodo drausmės ir tvarkos stoką Rusijos kariuomenėje bei vadų negalėjimą daryti įtakos situacijai laiku, kol ji neįkaito“, – aiškino pulkininkas.

Tačiau, tęsė jis, karts nuo karto kai kurie Rusijos daliniai patenka ir į vadinamąją „draugišką ugnį“, tai yra, apšaudo vieni kitus iš artilerijos ir minosvaidžių.

 

„Ir tai jau signalas, kad priešas dažnai nevaldo operatyvinės situacijos, nežino apie kaimyninių padalinių veiksmus, turi problemų derinant bendrus veiksmus ir vietomis yra dezorientuotas“, – pabrėžė O. Motuzyanykas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(75)
(1)
(74)

Komentarai ()

Susijusios žymos: