[Žinios trumpai] Rusijoje kyla nerimas dėl HIMARS: jei Ukraina gaus šį ginklą, okupantų užnugaryje prasidės košmaras, mirtis laukia ir Krymo tilto  ()

Ukraina bus aprūpinta galingesnėmis ir pažangesnėmis raketų sistemomis kovai su priešu.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-07 [Žinios trumpai] Rusijoje kyla nerimas dėl HIMARS: jei Ukraina gaus šį ginklą, okupantų užnugaryje prasidės košmaras, mirtis laukia ir Krymo tilto  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į Ukrainą greitu laiku gali būti pristatytos JAV salvinės ugnies raketų sistemos HIMARS, rašo BBC.

Ukrainai iš Vakarų šalių gavus daugiau kaip 70 vnt. M777 haubicų ir kitos artilerijos, Kyjive vis dažniau užsimenama, kad reikia pažangesnių raketų sistemų, kurias būtų galima panaudoti atakuojant ypač svarbius taikinius per didelį atstumą.

Amerikietiškų raketų sistemų M142 HIMARS ir M270 MLRS veikimo atstumas – iki 300 kilometrų. Salvinės raketų ugnies sistemos pasitelkiamos naudojant mobilios kovos veiksmų taktiką, kai sudavusi smūgį, technika keičia pozicijas, taip išvengdama atsakomosios ugnies.

Tokios ukrainiečių perspektyvos kelia rimtą nerimą Rusijoje – juk su tokia „ilga ranka“ Ukrainos kariuomenė galėtų pasiekti net Krymo tiltą.

Vyriausiasis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas Valerijus Zalužnas savo „Telegram“ kanale rašė, kad klausimas dėl Ukrainos aprūpinimo M142 HIMARS ir M270 MLRS daugkartinio paleidimo raketų sistemomis, yra labai aktualus.

 

„Šiaurinėje mūsų teritorijoje per pastarąją parą užfiksuoti 8 sparnuotųjų raketų paleidimai. Todėl klausimas dėl Ukrainos aprūpinimo daugkartinio paleidimo raketų sistemomis M142 HIMARS ir M270 MLRS yra labai aktualus“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(199)
(4)
(195)

Komentarai ()