[Žinios trumpai] Prie Iziumo kariniu požiūriu Rusija patyrė visišką fiasko: Arestovičius atskleidė tikrąją situaciją ir kaip apsikvailino Putinas  ()

Užpuolikai bando apsupti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iziumo miestas išlieka pagrindinės atakos centre, tačiau rusams nepavyksta puolimas. Taip mano prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius.

Apie tai jis papasakojo televizijos laidų vedėjui Andriui Bulgarovui „YouTube“ kanalo „Ukraina24“ eteryje.

Anot Arestovičiaus, netoli Iziumo, įsibrovėliai bando apsupti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas tarp Rubižnės, Avdijvkos ir Kramatorsko, tiksliau – Barvenkovo miestų. Rusijos kariuomenė per dieną juda maždaug vieno kilometro greičiu.

„Kariniu požiūriu tai niekis. Tačiau mūsų kariškių, kurie miršta ten apšaudomuose apkasuose, artimiesiems tai menka paguoda. Valstybiniu požiūriu rusams šis puolimas nepavyko, nepasisekė“, – sakė Arestovičius.

Jis citavo žiaurią karinę aritmetiką: už vieną žuvusį Ukrainos gynėją netenkama penkių rusų karių.

„Jiems tenka menka taktinė sėkmė dėka operatyvinių nuostolių. Tai kvaila, perspėjome juos eteryje, kalbant apie jėgų ir priemonių balansą, ši operacija iš pat pradžių buvo nesėkminga. Tačiau jie yra vedami savo diktatoriaus politinės valios. Rusijos kariškiai supranta, kad operaciją įvykdyti nerealu, bet jie priversti ją vykdyti“, – sakė Arestovičius.

„Jie neturi pilnos informacijos, mato ją kaip per tunelį, tik mūšio lauke, kur vadas sako „Pirmyn!“, o ką daryti, gaila jų.“

 

Vienaip ar kitaip, rusams pritrūksta įgūdžių ir jėgų realizuoti užduotis, kurias jiems kelia karinė vadovybė, įsitikinęs Arestovičius.

„Rusų pranašumas yra artilerija ir aviacija, bet jie neturi pakankamai motyvuotų pėstininkų. Mes turime pakankamai pėstininkų, bet nepakankamai sunkiosios ginkluotės. Kol bus tokia situacija, rusai mus lenks tiesiog kariuomenės skaičiumi.“

Šioje situacijoje Ukrainos gynėjai traukiasi, kartais neturi laiko ir patiria didelių nuostolių. Anot prezidento patarėjo, paguoda tik viena – rusų nuostoliai daug kartų didesni.

Ukrainos kariuomenė sunaikino 24 700 okupantų karių ir 1 092 tankus.

„Padėtį pakeis sunkiosios ginkluotės srautas į Ukrainą. Prezidentas V. Zelenskis, prezidentūros vadovas, parlamento vadovas ir parlamento daugumos vadovas, gynybos ministras, vyriausiasis vadas dirba ties tuo. Aš taip pat bendrauju su JAV parlamentinių sluoksnių atstovais.

 

Arestovičius pabrėžė, kad ginklų pristatymas yra prasmingas tik tada, kai jie atliekami laiku:

„Savo užsienio partneriams perteikiame emocinę patirtį to, kas čia vyksta. Beje, tai labai gerai veikia politikoje“.

Prezidento patarėjas Arestovičius įsitikinęs, kad branduolinio ginklo reikšmė yra perdėta.

Jis pripažino, kad Kremliaus kalbas apie branduolinio ginklo panaudojimą laiko „labiau žiniasklaidos dalyku“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(29)
(1)
(28)

Komentarai ()

Susijusios žymos: