„Trofėjų“ iš Mariupolio pademonstravęs rusų propagandistas sulaukė pašaipų (Video)  ()

Socialiniuose tinkluose pasklido laidos „Solovjov Live“ ištrauka, pasirodžiusi to paties pavadinimo „RuTube“ kanale. Gegužės 4 d. laidos vedėjas propagandistas Vladimiras Solovjovas žiūrovams pademonstravo „trofėjų“ iš Ukrainos – britų prieštankinio ginklo (NLAW) vamzdį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anot „Medialeaks“, dieną prieš transliaciją rusų propagandistas buvo atvykęs į Mariupolį – vienoje nuotraukoje V. Solovjovas su karine uniforma stovėjo šalia „DLR“ vadovo Deniso Pušilino.

„Tinc – tinc, žiūri ir dirbi“, – savo laidoje demonstruodamas NLAW sakė rusų propagandistas.

Jis su tokiu malonumu puikavosi jau naudotu britų prieštankiniu kompleksu, jog net neatkreipė dėmesio į tai, jog būtent šis egzempliorius jau buvo panaudotas – o tai reiškia, jog galėjo sunaikinti rusų okupantų techniką.

Kai kurie internautai neslėpė pašaipų, puikavimąsi šiuo „trofėjumi“ prilygindami panaudoto prezervatyvo demonstracijai.

Vaizdo įrašo pradžioje vedėjas lengvu judesiu pakėlė ginklą nuo grindų, o vėliau, laikydamas NLAW virš galvos, kažką pareguliavo.

„Čia tai žaislas. Štai. Gerai matosi? Tai britų NLAW. Tai britų NLAW vamzdis, jei kam kyla abejonių, tai čia parašyta“, – parodė propagandistas.

V. Solovjovas, kalbėdamas apie svetimo ginklo ypatybes, ne kartą perkėlė NLAW nuo peties ant peties, vartė vamzdį virš stalo.

 

„Štai čia buvo taikiklis, vaikinai įvertina vaizdą. Tinc – tinc, žiūri ir dirbi“, – pridūrė laidos vedėjas.

 

Kaip rašo medialeaks.ru, kai kurie stebėtojai mano, kad „Solovjov Live“ laidoje rodomas NLAW yra ne tikras ginklas, o maketas.

Įtarimų sukėlė kadrai, kuriuose propagandistas lengvai pakelia jį virš galvos ir greitai perima iš vienos rankos į kitą.

Kai kurių žiūrovų teigimu, tokie ginklai yra gana sunkūs, ir vedėjas fiziškai nebūtų galėjęs taip lengvai susitvarkyti su NLAW.

V. Solovjovas yra Vladimiro Putino ir pastarojo Ukrainoje pradėtos „specialiosios karinės operacijos“ šalininkas. Jis dėl propagandos skleidimo įtrauktas į Europos Sąjungos (ES) sankcijų sąrašus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(34)
(9)
(25)

Komentarai ()

Susijusios žymos: