[Žinios trumpai] Jei bus priimtas, ES 6-asis sankcijų paketas gali sukelti Rusijos krachą: Putinas buvo tikras, kad Europa tam niekada nesiryš  ()

Jau aišku, kad pats Putinas netikėjo, kad Vakarai taps tokiais vieningais Kremliaus agresijos akivaizdoje. Ir jeigu penki Vakarų sankcijų paketai nesugebėjo sustabdyti Vladimiro Putino karo mašinos, tai laukiantis Rusijos naftos embargas, atrodo, suduos lemtingą smūgį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai rašoma britų laikraščio „The Telegraph“ straipsnyje. Laikraštis rašo apie tai kaip nedovanotinai apsiskaičiavo Putinas ir dabar už tai turės susimokėti.

Putinas netikėjo Vakarų vienybe Kremliaus agresijos akivaizdoje ir tuo, kad jie pasiryš visiškai nutraukti  savo priklausomybę nuo Rusijos iškastinio kuro importo. Vakarų pasaulis pakeitė savo nuomonę apie Rusiją, pamatęs Rusijos žiaurumus Bučoje, visišką Volnovachos sunaikinimą, Mariupolio apgultį, įskaitant oro antskrydį dramos teatrui, kurio metu žuvo apie 600 civilių, „Azovstal“ sprogdinimus. Ko gero, didžiausias netikėtumas buvo pamatyti ES vienybę ir ryžtą.

Taigi, Europos Parlamento pirmininkė Ursula von der Leyen, šeštuoju sankcijos paketu Rusijos Federacijai, siūlo visai uždrausti importuoti į ES visą rusišką naftą – žalią ir rafinuotus naftos produktus. Kartu ji pripažino, kad šį žingsnį žengti nebus lengva dėl rimtos kai kurių ES narių priklausomybės nuo Rusijos naftos, tačiau šiuo atveju ES „paprasčiausiai turi veikti ryžtingai“.

Be to, svarstoma uždrausti Europos teismams ir įmonėms teikti paslaugas, kurios padeda Rusijos Federacijai gabenti naftą į trečiąsias šalis. Tokio sprendimo pasekmės Rusijos Federacijai būtų ypač skaudžios, nes ji labai priklausoma nuo naftos eksporto, kuris pernai sudarė 45% visų pajamų.

 

Kas už to slypi? ES energetinis embargas prives prie to, kad Putinas tiesiog neturės ką investuoti į savo alkaną armiją.

Kaip UNIAN jau rašė, nauji apribojimai Rusijos Federacijai  planuojami paskelbti iki šventos visų „putinininkų“ šventės – gegužės 9 d. ES sankcijos taip pat paveiktų Baltarusiją, kuri nuo pirmųjų Rusijos invazijos dienų veiksmingai kariauja prieš Ukrainą.

Kiek anksčiau „The Economist“ analitikai vertino, kokia „supuvusi“ yra Rusijos kariuomenė. Straipsnyje teigiama, kad Rusijos pažeminimas Ukrainoje galutinai užkirto kelią Rusijos pretenzijoms į supervalstybės statusą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(78)
(1)
(77)

Komentarai ()