[Žinios trumpai] Prie Iziumo rusų generolai patys savo kariams sukūrė pragarą - ekspertai negali suprasti tokio kvailumo  ()

Rusijos pajėgos prie Iziumo patiria didžiulį ukrainiečių spaudimą ir kenčia nuo nuolatinių praradimų. Tačiau nesitraukia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iziumas yra įdomus taškas rusų kampanijoje Ukrainoje. Veršdamiesi į pietus čia rusų kariai bandė apsupti ukrainiečių pajėgas šalies rytuose. Tačiau susidūrę su aršiu ukrainiečių pasipriešinimu ir milžiniškais nuostoliais rusai sustojo ir dabar ten nepasiekia nieko, išskyrus savo karių kančias.

Mykola Sungurovskis, Razumkovo ekonomikos ir politikos studijų centro karinių programų direktorius, teigia, kad toks rusų užsispyrimas ten yra keistas. „Mano draugai karinėse pajėgose prie Iziumo yra nustebinti rusų užsispyrimu. Jie įsikibę laikosi tos vietos, nors patiria beprotiškus nuostolius“, teigia Sungurovskis.

Sungurovskis paaiškino, kaip veikia rusai - jie surengia apšaudymus, tuomet pabando mažomis grupėmis veržtis į ukrainiečių valdomą teritoriją. Ten jie „gauna į veidą, apsisuka ir išeina laimės ieškoti į kitus fronto sektorius“.

„Rusų generolai veikia žioplai ir priima neteisingus sprendimus, nes dirba pagal Antrojo pasaulinio karo taktikas“, mano Sungurovskis.

 

Ekspertas mano, kad generolai prie Iziumo tik kuria pragarą savo kariams - sunku suprasti, kodėl puolimas nenukreipiamas į rytus ir kitas rusams bent jau šiek tiek sėkmingesnes zonas.

„Kadangi Ukrainos kariai ten yra įsitvirtinę jau ilgą laiką, agresoriaus judėjimas yra nereikšmingas. Rusijos Federacijos į pragarą ten metami resursai naudojami labai neefektyviai“, apibendrino Sungurovskis.

(76)
(0)
(76)

Komentarai ()

Susijusios žymos: