[Žinios trumpai] Generolas aiškina, kaip galima laimėti karą prieš Rusiją: „Reikia pradėti kurti specialias Ukrainos brigadas, tą gali padaryti 5 šalys“  ()

Į atsargą išėjęs JAV generolas majoras Mikeas Repassas kadaise vadovavo JAV Specialiųjų operacijų pajėgoms Europoje. Jis mano, kad žino, ko reikia Ukrainai, kad ji laimėtų karą prieš Rusiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Generolo manymu, JAV ir kiti Ukrainos sąjungininkai turi padėti Ukrainai suformuoti penkias 40 tūkstančių karių brigadas. Jos vykdytų užduotis, kurių tikslas būtų tiesiog išstumti rusų karius iš Ukrainos žemių. Tokią nuomonę Repassas pasidalino CNN.

Jis yra įsitikinęs, kad 5 brigados nėra daug ir tai būtų galima įvykdyti artimiausiu metu. Tačiau Ukrainai reikėtų didelės sąjungininkų pagalbos.

„Reikia, kad JAV, Prancūzija, Lenkija, Jungtinė Karalystė ir Vokietija suformuotų po vieną brigadą. Šios šalys turi stiprias karines pajėgas. Jos gali kurti pajėgas aprūpindamos ukrainiečių dalinius ir juos apmokydamos savo teritorijose. Taip būtų sukurtos penkios brigados penkiems operacijų sektoriams“, teigė Repassas.

Tiesa, nors tai galima padaryti santykinai greitai, tam vis tiek prireiktų 6-8 mėnesių. Tačiau atsargos karininkas teigia, kad dabartinis Vakarų susitelkimas į greitą pagalbą Ukrainai nėra pakankamas. Būtina strategiškai žiūrėti į ateitį.

Repassas teigia, kad egzistuoja trys karo Ukrainoje scenarijai ir du iš jų yra palankūs Rusijai. Rusija gali visiškai nugalėti Ukrainą arba įtvirtinti dabartines okupuotų teritorijų ribas. Pastarasis scenarijus būtų keistas, bet Kremlius skelbtų pergalę ir nebesileistų į kalbas dėl okupuotų teritorijų grąžinimo. Tam, beje, Rusija tikrai ruošiasi - okupuotose teritorijose ukrainietiški kelio ženklai keičiami rusiškais. Trečiasis scenarijus - Ukrainos pergalė ir teritorijų išvadavimas, bet tam reikės dar didesnės Vakarų pagalbos.

(23)
(0)
(23)

Komentarai ()

Susijusios žymos: