[Žinios trumpai] Ekspertas: Ukraina jau turi jėgų akimirksniu užpulti ir išlaisvinti „Azovstal“ - papasakojo, kaip tai būtų padaryta  ()

Buvęs Ukrainos užsienio žvalgybos vadovas Mykola Malomužas teigia, kad kontrataka link „Azovstal“ gamyklos jau yra įmanoma.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak Malomužo, ukrainiečiai turėtų kontratakuoti iš karto iš kelių pusių. Viena kontratakos kryptis turėtų būti Krymas. Eksperto manymu, Ukraina jau turi tam reikalingų pajėgų ir patirties.

„Šiandien Generalinio štabo vadžas Zalužnas paskelbė apie kontrataką. Mano nuomone, tai reikėtų daryti be paskelbimo trimis-keturiomis kryptimis - Donecko, Luhansko, Zaporižės ir pietų“, teigė Malomužas. Jis yra įsitikinęs, kad Ukrainai pakaktų ir sukauptų žinių, ir karių, ir ginklų, kad tokia operacija galėtų būti pradėta.

Jis teigia, kad toks modelis leistų greitai pradėti operacijas Mariupolyje ir „Azovstal“ gamykloje. „Ten mes turime pademonstruoti galingas specialiąsias pajėgas. Aš pats jose tarnavau, žinau, kaip jos veikia. Taip, tai turėtų būti daroma slaptai, bet su geru pasiruošimu. Su raketų smūgiais ir „Azovstal“ gamyklos teritorijoje esančių karių pagalba“, teigia Malomužas.

Tokia operacija greičiausiai nėra rengiama, nes Rusų pajėgos kontroliuoja didelį Ukrainos teritorijos plotą į šiaurę nuo Mariupolio. Be to, nors rusų teritoriniai laimėjimai yra nedideli, pajėgos vis dar plečia savo kontroliuojamas žemes. Beveik visas Luhansko srities plotas dabar yra okupuotas, o Mariupolio užėmimas leis rusams skirti didesnes pajėgas Donecko sričiai. Ukrainos prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius teigia, kad Ukrainos kontrapuolimo neįmanoma tikėtis iki antros birželio pusės.

 

Tuo tarpu Mariupolyje rengiamas paradas gegužės 9 dienai. Gyventojams dalijama prorusiška atributika, mieste apsilankė Rusijos propagandistai.

(16)
(1)
(15)

Komentarai ()

Susijusios žymos: