Atskleista Stradivarijaus smuikų paslaptis?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Ta 2008-07-03 00:08
O siais laikais kas nors dar sugeba gerus smuikus gamint?
Anonymous 2008-07-03 00:15
Jei kare reiktu rinktis ar gauti kulka is karabino, ar serija is kulkosvaizdio - daug kas rinktusi kulkosvaidi..kodel? Nes maziau reiktu kankintis pries mirstant...Tai irodo, jog labiau bijom skausmo, nei mirties." )))))))) Juokingas tu man )) Tai jei jau mirti tai aisku neskausmingai... Ar tu labai megsti skausma? nusisnekejimui nera ribu.[...]
Ta 2008-07-03 11:22
Ehm...na tai nebuvo mano klausimas, bet atsakysiu tau - karabino suvi isgyventi yra didele tikimybe, taciau kareiviai vis tiek labiau linke rinktis beveik uztikrinta mirti nuo kulkosvaidzio arba artilerijos, nei nemaza galimybe isgyventi suvi is karabino..kuris, kaip ten bebutu, sukeltu nemazai skausmo bet kuriuo atveju ;] Pirma isigilink i minti, pries izeidinedamas kitus.
Bajoras 2008-07-03 22:01
Žinoma pažiurėk į Vanesos Mei smuika tankis idealiai vienodas Beje kas tais smuikais begros paminkei kompo klavišus ir bumbasina visa diena
Anonymous 2008-07-05 14:38
ne nu rimtai man irgi ne karta uzkliuva tas tavo *TA* jei kare tektu rinktis. Kaip galima rinktis kare, ta prasme islendi is apkaso, ir lauki tarkim pataikys serija avtamato ar karabino? . tu gal cia turi omenyje egzekucijos metu, o ne karo ( karas savaime suprantamas kaip musis, batalija ar bet kokie kiti placiu apimciu strukturiniai jegos veiksmai siekiant konkreciu rezultatu o ne zinant kokie jie bus )..
Ta 2008-07-05 15:34
Tai cia retoriskas klausimas "ka rinktumeis", visa tai yra citata is filmo kur 2 kareiviai kalbasi, vienas toks tipo filosofuojantis, tai ir klausia draugo - kuo noretum but suzeistas, jei galetum rinktis. Tai jis pirmu rinkosi artilerija, nes mirsti be skausmo, po to kulkosvaidi, nes irgi vargu ar spetum daug pajaust, paskutiniu rinkosi paprasta karabina. Be to, daugumos kareiviu (ww1 ir ww2) panasi psichologija - geriau jau nusibaigt iskart nei kankintis.
Ta 2008-07-05 15:36
;D, na megstu elektronine muzika, bet smuiko gyvai paklausyt irgi megstu, isivaizduoju kad po kazkiek laiko nebeliks geriausiu smuiku, o apie modernius smuiku gamintojus gerus nieko negirdet...
Anonymous 2008-07-05 18:07
ne nu as suprantu ka tu nori pasakyti tuo savo autografu, bet apipavidalinimas tai nei penki nei desimt. cia bet koks cinikas galetu prisikabinti daug labiau ir isjuokti- pvz jei kare reiktu rinktis, gauti kulka is to ar to, tai butu px, nes yra M.A.C.H toks dalykas ir visi rinktusi ( ahhah man lbai juokinga kad dar gincijuosi del sitos nesamones) karabina, nes nu viena kulka lengviau istraukti nei penkes )). ka as noriu pasakyti - cituok korektiskai, arba bent logiskai.
algisle 2008-11-12 03:27
Labai nesiplečiant, apie smuikų gamybą "šiais laikais", galima pasakyti, kad tikrai gerų smuikų meistrų dabar labai daug. Nemaža jų pagamintų smuikų lyginimo su senaisiais "italais", kai grojama už uždangos. Dažni atvejai, kai senieji smuikai teužima antrą ir net žemesnes vietas. Vis "atrandamos" ir atrandamos "paslaptys", kuriomis naudojosi senieji smuikų meistrai. Čia labai panašu, kaip ir su "laisvosiomis energijomis" - 90% fantazijos ir "specialių" tikslų, pagrindas palaikyti mitus aukštam lygyje, tuo pačiu vis labiau išpučiant senųjų smuikų kainas. Jos (kainos) nuo vienetų iki dešimčių milijonų dolerių. Tai taip ir turi būti, tai 300 metų relikvijos. Dabartinių geriausių meistrų smuikų kaina max. iki 10.000 dolerių.
algisle 2008-11-12 03:54
.... kad ir šioje temoje aprašomas tyrimas. Nepasakysi, kad vienodas dekų tankis netiesa, bet kelia ir abejonių, eglės ir klevo, banguoto klevo (jovaro) tankiai tuo metu, prieš 300 metų tikrai nebuvo vienodi, kaip ir dabar pagamintų smuikų. Klevas visuomet žymiai tankesnis. O per dešimtmečius medienos tankis ir vidinė struktūra keičiasi neatpažįstamai. Man ką tik teko mėgėjiškai restauruoti 100 - 150 metų senumo smuiką. Jo viršutinė (eglės) deka, vertinant pagal storį praradusi apie 30 procentų tankio, o mechaninės savybės, - na kaip sūrio ir svoris - "kaip pūko". Apatinės dekos jovaras praktiškai praradęs gal 10 procentų tankio ir mechaniškai kaip šviežias medis.
Anonymous 2009-04-20 19:20
gal kas zinot 1903 stradivarijaus smuikas kiek gali kainuot?
algisle 2009-04-21 17:28
Keistas klausimas, Stradivarijaus smuikai nuo 1700 metų ir nesiekia 1800 m. Tiesa kopijas gamino visais laikais. Čia jau klausimas kas yra kopija, ar tik formos, apvadų ar ir tembro, skambėjimo. Šiaip kopija neturi jokios prasmės, niekomet neįmanoma pakartoti garso visame diapazone. Medžiagos, jų amžius, dekų storiai įvairiose jų koordinatėse, tuo pačiu ir akustiniai parametrai visuomet bus skirtingi.