Žmogaus problemų šaltinis – šiuolaikinis gimdymas?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kiesza 2008-09-22 13:20
taiva moteris gimdykit kaip akmens amziui be jokiu medikamentu... ne nesamone cia tikrai
enzim 2008-09-22 14:25
Dabartinėje visuomenėje suformuota nuostata, kad skausmas yra blogis, tai ir kišasi ginekologai ir akušeriai su savo chemija į gimdymą. Tačiau pastaruosius 150000 metų moterys gimdė natūraliai. Aišku natūrali atranka šienavo nerealiai: bent kiek rimtesnis negalavimas ar higienos klaidos baigdavosi mirtim, išlikdavo tik sveikiausi ir stipriausi- žmonių skaičius didėjo labai lėtai. Tik XIXa, kai įsigalėjo gydymo įstaigų higienos taisyklės, situacija ženkliai pagerėjo, tačiau visdar įvairios komplikacijos nusinešdavo daugybę gimdyvių ir naujagimių. Vardan šių gyvybių ir buvo sukurta visa šiuolaikinė gimdymo farmacija Šiais laikais, išaugus gyventojų skaičiui, gimdymas tapo konvejeriniu reiškiniu ir palaukti natūralaus gyvybės atėjimo į šį pasaulį tapo prabangos dalyku. Manau medikai vardan srauto ir " šventos ramybės" eina lengviausiu keliu ir naudoja chemiją. Dabar, sukaupus tiek įdomios patirties, kiekviena motris gali rinktis kaip jai gimdyti. Ir dar sugrįžtant prie pirmojo sakinio. Mūsų malonumų visuomenėje nykstanti skausmo kultūra labai įdomiu rakursu atsigręžia prieš mus pačius.
Anonymous 2008-09-22 15:34
viskas grazu kol neprasideda skausmingi saremiai, po to atduotum viska uz nuskausminamuosius
Anonymous 2008-09-22 16:30
Nepaprastai teisingas enzim pastebejimas. Kad ir kaip atrodytu keista, skausmas reikalingas tiek zmogaus gyvenime, tiek ir gimdanciai motinai. Kaip M.Odent savo pranesime ir minejo: "Skausmas - naturali gimdymo dalis, kuri skatina endorfinu issiskyrima, o pastarieji sukelia prolaktino issiskyrima - kas skatina motinyste, pieno issiskyrima ir t.t. Tad siuo metu reiktu galvoti ne kaip eliminuoti skausma, bet kaip naturaliomis priemonemis ji sumazinti bei palengvinti".
Nerkashis 2008-09-22 16:46
Gyvenimiška patirtis - žmonai darytas cezaris dėl komplikuoto gimdymo. Daryta pilna narkozė. Jokio pirmo kontakto vaiko su mama nebuvo. Vaikas iškart buvo stebimas reanimacijoje. Medikai sakė kad negerai jog gimęs kūdikis nerėkė (neišsivalo plaučiai, nesitreniruoja). Pirmas kontaktas buvo sterilios pirštinės. Žmona po narkozės apie 2mėn. negalėjo atsiminti kai kurių elementariausių žodžių. Net neįsivaizduoju kokią dozę anestetikų gavo vaikas... Džiaugiuosi ir dėkoju likimui, kad dukrytė protinga, žvali, energinga, žodžiu sveikas vaikas. Tiesa jau apturėjo kelis stipresnius peršalimus. Silpnoji vieta kvėpavimo takai. Gal tai pasėkmė to kad gimusi neverkė. Su Michelio Odento išsakytais argumentais daugumoj pilnai sutinku.
lape 2008-09-22 17:52
Galit nusiramint - greitai auginsim vaikus megintuveliuose, ir nereikes jokios narkozes. Beje vaiko gimusiu pro cezario pjuvi ir normalai netgi kaukoles forma skiriasi, o tai jau tikrai kazkaip turetu intelekta itakoti.
Anonymous 2008-09-22 20:40
Na tie kur gimė "sėdmenimis į priekį" tai kaip ir priklauso nusileido ant minkštos vietos, o kiti tėškėsi puodyne į žemę. Va ir intelekto skirtumas atsirado... Tik durniai neria ant galvos.
Anonymous 2008-09-22 21:17
CHA CHA CHA. Kaip mums juokinga!
Anonymous 2008-09-22 22:01
Čia beveik į temą Matau aš vaikus važinėjančius dviračiais su šalmais antkeliais ir dar visokiom beprotiškom apsaugom... ir mana gaila jų pasidaro, pagalvojus, kas išaugs iš jų. iš vaikų nežinančių kas yra skausmas...? Todėl patarimas: žmonės, auginkit savo vaikus, kaip jūs buvot auginti ir nesaugokit jų per daug savisaugos instinktas atrofuosis... Nedrauskit to, kas pavojinga, nes paskui galvos: jai tėvai nedraudė, reiškia nieko neatsitiks...
Anonymous 2008-09-23 16:06
Gal i tema. Mano nuomone, gimdancios moters skausmas yra daugiau maziau butinas. Panasiai kaip priezasties ir pasekmes rysys. Lengvai gausi (gimdysi), lengvai ir ismesi (nesiskaitysi su vaiku). Turiu omenyje, kad po gimdymo isgirdus vaiko verksma galbut supranti, kad ir jam sokas buvo i si pasauli ateiti, t.y. ne tau vienam skauda. Tikiuosi supratote ka turiu omenyje, nesu nescias Arnoldas, sunku paaiskinti kai nesu moteris (-.
Anonymous 2008-09-26 22:03
pyktis ima skaitant komentarus. pasirodo apie gimdymo skausmus didziausi zinowai yra wyrai kaip nekeista . tai gal kad tikrai suzinotumet kas tai per daiktas yra susikiskit i sikna sketi, ji isskleiskit ir tada istraukit. gal tada atsoks fantazija komentuoti kad nereikia cezario ir nuskausminamuju