Tomas Nemura. 2008 m. internete: ko išmokome?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2009-02-05 11:29
visai neblogai sakyciau. Reklamuodami Gaumina galejote ir is savo bent viena nestandartiskiausia kurineli pamineti.
Talkatif 2009-02-05 15:38
"Tomas Nemura. 2008 m. internete: ko išmokome?" Tiekiesi kažko apie internetą... Blyn, atsiverti straipsnį, o ten eilinio spamerio eilinės blevyzgos. Proto p***mo industrija. Mes jau senai išmokome, kad geras spameris - negyvas spameris. Susikiškit jūs tą reklamą į ten iš kur interneto nepasieks. Tikiuosi tokios programos kaip Adblock tobulės ir plis kuo plačiau.
Vytautas 2009-02-05 17:05
Tai ir yra apie internetą, o tiksliau apie jo verslą. Įdomu, kodėl eiliniai interneto lankytojai galvoja, kad kažkas turi prižiūrėti svetaines ir kitus projektus už dyką?... toks...juokingas požiūris. Gal pavyzdžiui matėt nors vieną nemokamą komercinį spausdintinį leidinį be reklamų? O Adblock jei ir tubulės, tai tik paskatins naujas reklamos formas.
Talkatif 2009-02-05 17:42
Galiu mokėt už nereklamą. Nereik pūst to reikalo, kad be reklamos nieko nebūtų. Žmonėms daugiau žalos nei naudos davė šitas "už dyką". Jau ir taip dūstam nuo šiukšlių. Atviro kodo programinė įranga yra daug tobulesnė nei ta "už dyka", bet su reklamų balastu. Puikiai mes internete gyvenom be spamo iki jis nepradėjo per visur lįst. Yra alternatyvos tam ir jos daug pažangesnės, nes ir nekrauna kažkam didesnio turto, bet tuo pačiu ir nebukina, o tuo labiau nešvaistomi resursai vėjais.
Vytautas 2009-02-05 18:54
Nu kaip, įdomu iš tikro iš ko gyvena atviras kodas... Tarkim "Mozilla Foundation"? Liūto dalį pajamų kompanija gauna iš "Google" už paieškos paslaugų perdavimą. Tai kartais ne "Google" reklama? http://www.alfa.lt/straipsnis/10237518/ ... 1-20_14-00 Apskritai, būtų smagu išgirsti realius pasiūlymus kaip galima užsidirbti iš nemokamo interneto be reklamos. Gal tokie būdai yra, tik jie kažkodėl visiškai nežinomi plačiosioms masėms?...
Talkatif 2009-02-06 12:51
Ko tokio nemokomo? Kur šiam pasaulyje matėt ką nors nemokama? Net už gyvybę reik atiduot tėvams, arba tavo vaikai tau atkeršys. "Nemokama" yra reklamos industrijos mitas skirtas bukint žmones.
Vytautas 2009-02-06 13:48
Ir visgi, iš ko gali gyventi informacinis portalas, atsisakantis reklamų?
Talkatif 2009-02-06 15:00
Grynai mano asmenine nuomone, reklamos industrija žmonijai duoda daugiau žalos nei naudos. O teisinamasi tokiais va retoriniais klausimais "iš ko gali gyventi informacinis portalas, atsisakantis reklamų?". Tą patį teigia ir saldofonikai sakydami, kad karas skatina mokslo pažangą numodami ranka į milijonų žmonių tragedijas bei net nebandydami pagalvot, kad mokslas ir be karo gali gyvuot. Iš reklamos demagogijų kažkada per LTV sukosi "reklama mums suteikia teisę rinktis", Kirkilo "nesant alkoholio reklamai, žmonės gers nekokybišką alkoholį" ir panašiai. Bullshit. Esat milžiniškų procesų sraigtelis. Tai kad staiga bandysit sustot, tai būsit paprasčiausiai išmesti, kaip musė iš barščių. Bet galit arba plot rankutėm ir palaikyt demagogiją, kad reklama vien tiek nauda ir mama, arba kartais susimastyt, kokia iš tiesų yra viso to kaina. pavyzdžiui mes visi naudojam naftos produktus. Ir ta panauda neša labai daug žalos. Nebenaudot naftos produktų, kurie visur nuo maisto, daiktų iki kuro, šilumos yra neįmanoma arba įmanoma tik keletui individų, kas vistiek tebus labai menkas sraigtelis. Samas kažkada yra pasakęs, kad atidžiau pasižiūrėjus į šiukšlę, ji irgi gali būti graži. O aš pridursiu, kad tai vistiek liks šiukšle. Kodėl sakoma tik "aš noriu valgyt"? Kodėl nešnekama, kad reklama ženkliai prisideda prie vartojimo ko pasekoje dustame nuo šiukšlių? Tiek elektroninių, tiek buitinių, tiek pramoninių? Kad prisiperkam visokio mėšlo, kurio mums nereikia? Kodėl nešnekama, kad dabartinės reklamos technologijos privedė prie to, kad kiekvieną kart išsirenkam psichopatus, neturinčius jokių sąžinės skrupulų, į valdžią? Kodėl vangiai kalbame, kad reklama, ne tik, kad produkto savikainą išpučia kelis kartus daugiau nei kainuoja pagamint, bet ir leidžia prigamint to niekalo daug daugiau nei žmonijai iš tiesų reikia. Kodėl nėra bandoma paskaičiuot, kiek reklamos industrija prisideda prie globalinio atšilimo? Kodėl neanalizuojama reklamos įtaką žmonijos intelektui?
Vytautas 2009-02-06 15:16
Na, kaip filosofija, tai pakankamai idomi ir graži. Tačiau nei vieno konkretaus pasiūlymo iš ko apmokėti visą eilę ateinančio mėnesio sąskaitų (kaip bebūtų keista, materialių, o ne filosofinių). Bet čia finansinė pusė. O jeigu ne finansiniu aspektu žiūrint, o filosofiniu - kaip galima surasti nors kokį naują produktą ar internetinę svetainę nenaudojant reklamos? Ar apskritai įmanoma bent kokia komunikacija tarp žmonių ne reklamos pavidalu? Pasiūlymas draugui nueiti į kokybišką sporto klubą juk irgi yra reklama. Tiesa, nemokama, bet reklama... tai kaip čia išeina?
Talkatif 2009-02-06 16:32
O kur aš sakiau, kad siųskit n savo reklamos užsakovus? Kodėl mano pamąstymą, kad reklamos industrija yra negerai taip asmeniškai paėmėt? Ir netgi be užkandos Jaučiat kaltę? Juokauju. Gyvenat sistemoj ir šokat pagal jos dudelę. Tiesiog taip yra. O daiktus gal reiktų vadinti tikraisiais vardais, juk technologijų, o ne burtų portalas esat? ) > Pasiūlymas draugui nueiti į kokybišką sporto klubą juk irgi yra reklama. Tiesa, nemokama, bet reklama... tai kaip čia išeina? Yra gi skirtumas, tarp termino reklama ir šių dienų reklamos industrijos? Yra gi šviesa ir šviesos poveikis
Vytautas 2009-02-06 16:52
Chm... na turbūt aš kiek kita kryptimi pažiūrėjau į diskusiją. Maniau, kad po reklamos kritika slepiasi racionalus pasiūlymas kaip ją reiktų išgyvendinti ir dėl to bandžiau iki jo prisiskasti. Bet panašu, jog niekas niekur nesislepia ir tai tik retoriniai pamąstymai?...
Talkatif 2009-02-06 17:09
Retorika Ne, tai faktų konstatavimas ir asmeninės nuomonės pareiškimas. Žinoma galima būt madingiems ir tai runkelizmu išvadint