Neįgyvendintos idėjos: žmogaus maudymo mašina, 1970 metai (Video)  (4)

Prieš beveik keturis dešimtmečius, 1970 metais kompanija "Sanyo" savo futuristiniuose planuose regėjo ateitį, kurioje rankinis maudymasis būtų nereikalingas (išskyrus, galbūt, galvos plovimą). Kompanija savo planus pristatė Osakoje (Japonija) vykusioje parodoje "World Expo", pademonstruodama ultragarsinę vonią.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš esmės neįprastai atrodantis įrenginys buvo žmonių maudymo (plovimo) mašina, kuri nuplaudavo, masažuodavo ir nusausindavo į ją įsėdusį asmenį. Pilnutinis visiškai automatinis ciklas trukdavo 15 minučių. Panašu, kad "Sanyo" visija nebuvo skirta vidutiniam piliečiui. Nepaisant to, kad tuo metu idėja didelio susižavėjimo nesulaukė, įmonė savo planų panašu neatsisakė. Ultragarsinės vonios palikuonis vadinamas HIRB ("Human In Roll-lo Bathing") sistema.

Pirmieji jos bandymai realiomis sąlygomis pradėti atlikti dar 2004 metais Katsura-ryo globos namuose Machida mieste (Japonija). Vienas tokio aparato egzempliorius tada kainavo 50000 dolerių. Tiesa, jei automatinės vonios ir buvo pradėtos naudoti, didelio populiarumo jos nesulaukė. Esminės to priežastys - didelė kaina ir, kaip patys mašinos naudotojai teigė, "rankų šilumos trūkumas".

  

 

(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)