Borisas Tumanovas. Pirmyn į praeitį!

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

emexas 2009-08-03 18:58
idomus straipsniukas.. daug tiesos
SG 2009-08-03 19:01
Žinoma nei dėl Gruzijos, nei dėl kitos mažos valstybėlės karas tarp Vakarų ir Rusijos tikrai nekils (daugiausiai vieni kitiems kumščiais pagrūmos), bet nesutikčiau, kad toks karas APSKRITAI neįmanomas. Rusija Vakarams kaip didelė rakštis subinėj, kurią labai norisi ištraukt, bet ištraukus galima nukraujuot. Blemba, tikrai geras palyginimas.
MarkizasBarabasas 2009-08-03 20:00
SG, tikrai puikus palyginimas, bet keista jog šį kartą palaikai vakarus, o ne senają motušę ;D
Arns 2009-08-03 20:18
Ameika taip pat ne pats geriausias dalykas, bent jau patys amerikieciai siek tiek su baime ziuri i ES, na bent jau pagal Zbygnevo Brzezinskio knyga "Nebevaldomas pasaulis", kuri berods 1995 mtais parasyta, joje jis puikiai ivardino kuom ES gresme JAV ir kokios JAV problemos. Zinant kad sis zmogus buvo Jimmy Carterio patarejas uzsienio klausimais, drasiai galime sakyti, jog Vakaru "vieningumas" Rusijos atzvilgiu labai puikiai atspindi, kad geriau su Rusija, nei likti tik JAV ir ES
SG 2009-08-03 20:22
Na aš šiaip nei to, nei to nelabai palaikau. Man labai nepatinka Vakarų imperialistinė politika, kalbu apie visus karus, bet kita vertus, tai Rusijoj irgi labai liūdna. Kapitalizmas netgi baisesnis, nei vakaruose. Susėdę milijardieriai oligarchai Maskvoj, kai tuo metu kitur žmonės nelabai valgyt turi. Pernai Maskva buvo pirmoj vietoj pagal milijardierių skaičių pasaulyje. Šiemet trečia, bet vis dėlto tokie skaičiai šį tą pasako. Rusijoj yra milžiniškas atotrūkis tarp turtingųjų ir vargšų. DIDESNIS NET NEI VAKARUOSE. O tai dar daugiau ką pasako. Nors aš visada jausiu kažkokį nepaaiškinamą potraukį rusų tautai ir nostalgiją "Meškai". Kalbu jau čia atmetus visas valdžias, politikas ir t.t. Šiaip, pačiai Rusijai ir rusų tautai. Ir dar. Paimkim tokias valstybes kaip Rusija, Š. Korėja, Iranas ir t.t. Nesvarbu jau šiuo atveju kas jose vyksta, neverta apie tai kalbėt, nes užsives dar vienas ginčas, bet esmė, kad jos yra priešprieša JAV ir to jau užtenka. Manau visi su tuo sutiks. O jei nebūtų jų, jei visas pasaulis paklustų JAV, tai ką JAV tada išdarinėtų... Baisu ir pagalvot.
gabus 2009-08-03 21:16
Geras straipsnis. Iš esmės dabartinė Rusija - ta pati supuvusi SSRS, tik su sulaužytu stuburu, prisimenanti senus "gerus" laikus ir vis dar iš paskutiniųjų besistengianti susigrąžinti tai, ką ankščiau buvo atėmusi, pavogusi. Jiem tiesiog skauda širdį dėl sugriautos imperijos, dėl to jie kompleksuoja, negali susitaikyti, kad jau jie nėra vieni iš "stipriausių". O oligarchai šiaip sau neatsirado. Rusija visada buvo turtinga resursais, anksčiau jie dažnai buvo švaistomi, po to atsirado žmonių, kurie mokėjo suktis (legaliai, ar nelabai) ir iš to pasidarė pinigų. Tai normalu. Papasakok.
SG 2009-08-03 22:38
Nesutinku. Š. Korėja - branduolinė valstybė. Iranas greičiausiai taip pats taps tokia. Ir to visiškai pakanka, kad tegul ir vienas, bet vis dėlto skaudus smūgis būtų smogtas. Rusija tai ta pati TSRS? Baik tu juokus... Nors TSRS ir buvo pasmerkta žlugimui, bet vis dėlto kaip reikiant pagadino JAV nervus. TSRS turėjo galingų sąjungininkų, didelę karinę ir ekonominę galią. O Rusija... Nieko gero. Kas paveldėta iš TSRS, tą ir turi. Ekonomika ne tokia jau baisia stipri, iš karinės galios šnipštas (neskaitant branduolinių raketų), kadangi daug kas ganėtinai pasenę, nors ir TSRS technika buvo patvariausia, bet nėra nieko amžino. Kuo toliau, tuo priklausomybė nuo Rusijos mažėja. Rusija praranda atramas. Taip, nešoks pagal JAV dūdelę... Tik kažkodėl šoka. Geriau kapitalistinis pragaras nei socialistinis rojus? Papasakok tiems milijonams Afrikoj, kurie kas dieną mato kapitalistinį rojų ir tuo pačiu mato mirštančius draugus bei gimines. Beto įdomu kiek to socialistinio rojaus tu matęs... Nebent apie TSRS kalbi. Na jei iš trockistų pozicijos, tai TSRS net ne socializmas buvo, o valstybinis kapitalizmas. Dėl labai paprastos priežasties. Ar atspėsi? P.S. Va tame ir esmė, kad legaliai ARBA NELABAI. Greičiausiai nelabai. Milijardieriais niekas netampa sąžiningai. Beto kažkur girdėjau labai gerą mintį: Rusijoj milijonierium tapt labai paprasta, daug sunkiau juo išlikt. P.S. Sakydamas "socialistinis rojus" turėjai galvoj teorinį socializmą ar TSRS taikytą socializmą?
Wolfy 2009-08-03 22:38
Na Rusija tiesiog dabar negali vietoj nustygti,jei butinai reikia rasti su kuo pakariauti,nes kitaip negales savo didybes parodyti,nors jos nelabai jau liko.
Nightbringer 2009-08-03 23:33
O aš Voketijai. Beje iš dviejų blogybiu geriau pasirinksiu Amerika. Ten bent gerai gyvensi.
Arns 2009-08-03 23:33
Tai sakysi jog JAV isiveldama i Afganistano, Irako aferas elgesi ne taip pat? Tvarke Vietnama, Somali, Korejas, ivede tvarka? Ne, ko gero tik vienintele Japonija kur JAV kazka padare, taciau kazin kas daugiau prisidejo prie jos kilimo, ar JAV noras ja tokia padaryti ar paciu japonu kruopstumas?
Man_In_A_Cage 2009-08-03 23:45
Tiesa, čia kiša kiša kad afrikoje žmonės badauja... O jūs ką, pamiršot tokį socialistinį rojų kaip Kuba ? va ten tati žmonės tikrai "gerai" gyvena
Arns 2009-08-03 23:56
drasiai galima sakyti jog primasis blynas prisvilo, o Kuba vis dar pirmojo blyno pavizdys, geriau ziurekim i Skandinavijos salis, Kinija, ten socializmas visai kitame lygyje, aisku kinai dar siek tiek pride "prisvilusio blyno"
gabus 2009-08-04 00:15
Visą tą, kuris buvo bandomas įgyvendinti SSRS ir jų bendraminčių, taip sakant patikrintus dalykus.
okta 2009-08-04 01:53
Prašyčiau mieli kolegos skirti dalį savo laiko, tam kad geriau suprastumėte kas gi vyksta pasaulyje. Nes iš tikrųjų net šiose diskusijose daug nekonstruktyvios kritikos, daug fleimo ir beveik visur trūksta argumentų. Būkime profesionalesni. "You’ve never seen data presented like this. With the drama and urgency of a sportscaster, statistics guru Hans Rosling debunks myths about the so-called “developing world.”": http://www.insidefeeders.com/archives/3332 Apie Rusiją angliškai ir linksmai su liūdna gaidele: http://englishrussia.com/?p=3025#more-3025
xKauciukaSx 2009-08-04 10:20
Geras filmas Globalizmas ( Jaro Valiukėno ir Kęstučio Kaminskio FILMAS - Pirmyn į praeitį ). :] Pasirodo viskas yra cia sudetingiau negu sapalioja politikai ar musu prezidentai. O cia apie sita filma na ka gi :] reiks ir ji perzeti. Eh,,, deja gal ir neiseis :] nes nenurodytas filmas. Nu nieko, bet uz tai galiu pasakyti apie Jaro ir Kestucio filma, tikrai neblogas siulyciau pasiziureti. Internete tikrai rasite sis filmas Lietuviskai - http://www.topvideo.lt/?p=16 Ziaurus tas musu pasaulis.
okta 2009-08-04 10:51
Labai ačiū už filmą.
SG 2009-08-04 13:06
Kuboj badauja? Baikit tu juokus. Iš visų esančių socialistinių valstybių, Kuboj tikrai geriausias gyvenimas. O dar jei nebūtų visų JAV boikotų, tai tuo labiau. Bendravęs ne su vienu kubiečiu esu. Dar kartą perskaityk ką sakiau: "Ir dar. Paimkim tokias valstybes kaip Rusija, Š. Korėja, Iranas ir t.t. , bet esmė, kad jos yra priešprieša JAV ir to jau užtenka." Man tas "ta pati" labai jau nekonkretus. Sakyk konkrečius panašumus. Nes ekonomikos modeliai ir t.t. skiriasi. Taip, bet gatvėse vis dar gali pamatyt veikiančių žigulių, o kaimuose ir veikiančių šaldytuvų ar televizorių. Ar Vakarų technika veiktų po 40 metų? Kažin... Tiksliau kinietiška. Kokių dar argumentų reikia? JAV puolė Iraką, mostelėjo pirštu ir kaip banda, nusekė paskui pusė Vakarų. Vadinasi šoka. Koks skirtumas iš kur tuos ginklus pirko? Ne iš TSRS, tai iš kitur būtų nupirkę. Tau gal bus naujiena, kad JAV Pol Potą rėmė ginklais? Nu blemba, pilna gi tų valstybių... Visokie Čadai, Somaliai, Nigeriai ir t.t. Taip, kariauja, badauja ir t.t. O Amerika su savo "taikos operacijom" dar pakursto. Na nežinau, mano giminėm buvo TSRS gerai... Nebūtinai tikrąjį komunizmą. Tegul ir tikrąjį socializmą. Ir kodėl gi komunizmas neįmanomas? Pateik argumentų. Ir nors jau nepradėk "žmonės godūs"... Pats žinau, kodėl išlikt sunku. Nereikia man tų paaiškinimų. Juk Koba ne vienas bolševikas buvo. Jų buvo daug. Ir baik tu tą Kobą pagaliau kaišiot. Anoks jis ir komunistas. Pats Trockis jį laikė menkysta. Na aš turėjau galvoj teorinį.
gabus 2009-08-04 13:07
Dar tik pradžią peržiūrėjau, bet jis man stipriai kvepia dar viena samokslo teorija. Keletas jų pateikiamų "faktų" jau neatitinka tikrovės. Redaguota. Tokios demagogijos dar reikia paieškoti.
Nightbringer 2009-08-04 14:15
Kekvienas turi savo nuomone ir savaip inerpretuoja įvykius. Tik gaila, kad kartais yra pradedama skleisti klaidinga informacija bandant laimėti diskusija. Ir vienas ar kitas apsektas yra išpučiamas, o kitas sumažinamas. O apie branguji komunizma yra sukurta forume skiltis ir pavadinta: Pamastymas apie komunizma.
SG 2009-08-04 14:17
Kur čia klaidinga informacija pas mane? Gerai, einu į tą skiltį. Reikia peržiūrėt rašliavas. Nu vo, parašiau toj skilty ilgą rašliavą.