Česlovas Šimkevičius. JAV ir Europa ketina prisijaukinti Saulę

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vyckas 2009-09-04 15:35
Dabar Europa priklausoma nuo Rusiskos naftos, veliau bus priklausoma nuo Afrikietiskos elektros Jau geriau tuos 400 mlrd. investuotu i to termabranduolinio reaktoriaus kurima.
Nightbringer 2009-09-04 19:23
, kad už tiek ir aniek jiems bus leista pastatyti ir sau tiekti energija sau. O ne nedraugiškos kaimynės nuosavi ištekliai kurie naudojami dar priedo, kaip politinis įrankis...
elektrikas 2009-09-05 09:34
Del Afrikos rizikos matyt protingiau yra statyti plūdurus Viduržemio jūroje, yra jau ir prototipai http://www.solar-islands.com/photos.html
T 2009-09-05 10:43
O ar nebus kaip tame anekdote: užpoliarės gyventojai sako agitatoriui kuris agituoja sėti kukuruzus: mes žinome, kad kukuruzus auginti gerai, tik nežinome, kas tie kukuruzai Tai jį perfrazavus gal bus galima pasakyti, saulės energija gerai, tik ji brangesnė, saulės elementų gamybai bus sunaudojama energija, gauta iš kitų šaltinių ir dar ne mažai, nė stabilesnė, neaišku kur dėti nekenkiant gamtai panaudotus elementus. Ne labai suprantu, kaip taip galima esant tokioms technologijoms imti ir suplanuoti, kad elektra turės kainuoti 5 JAV centus, kai jos kaina didesnė. Kam saulės elektrines statyti kažkur Afrikoje, kai yra sausringų vietovių vakarų Europoje.
vyckas 2009-09-05 13:05
Rask valstybe kuri noretu paaukot toki savo zemes plota elektrinei
Nightbringer 2009-09-06 22:50
Nepaaukoti, o parduoti ir ne derlinga plota, bet dykvete ar dar kokia dykuma....
Tir4elis 2009-09-07 13:19
Hmm. Dėl panaudotų saulės elementų tikrai gali kilti problema.. Kas dėl Lietuvos situacijos, bijau gali būt kaip visada.. Galų giausiai po visu afiorų su "liūtukais" pradėsim statyt savo atominę. Vėliau kils 10n skandalų dėl skaidrumo. Stabdysim darbus, seimas skirs komisijas. Jos dirbs ilgai ir nesėkmingai. Pasikeis kelis kartus valdžia. Visi aplink pradės žvengt ir besiriedami tarpusavy valdžios "protai" vėl paleis statybas. Pastatysim ir paaiškės, kad reaktorius morališkai pasenęs ir europa jau paruošė n tomų dokumentą kas gi ten nesaugu. Modernizuosim ir koreguosim dar kelias seimo kadencijas. Galiausiai bus dar viena didelė krizė ir darbai sustos. Paskui paaiškės, kad kol darbai stovėjo kažkas kažką, prichvatizavo. Vėl reikės komisijų. Gausim velnių nuo Europos. Pasikeis valdžia ir galiausiai pabaigsim. Tada mokėsim po 10 Lt už kilovatą, pirksim kurą iš Rusijos ir su pavydų spoksosim į vokiškas saulės baterijas ant turtuolių stogų..
artas23 2009-10-03 21:51
kaip statysiu savo nama, tai desiu saules kolektorius ant stogo, tik aisku jie nepigiai kainuoja siuo metu..