Afganistano karo veteranas: strategija akivaizdžiai nepasiteisina

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

lightfire 2009-10-27 12:32
Nesutinku su kai kuriomis išsakytomis mintimis, bet yra ir gerų pastebėjimų. JTO siūlo alternatyvas, bet tam finansavimas yra juokingas.
kiesza 2009-10-28 09:18
FIlmas Zeitgeist viska leidzia suprasti , visas jaw strategijas
lightfire 2009-10-28 10:34
pažiūiekyt šytą fyyylmąąą, vyskąąą suprasyyyt - tokius šūkius girdžiu jau ne pirmus metus ir jie man primena Nigerijos scamerių pasakėles arba Geobelišką propogandą - viskas sutvistinta į vienus vartus, siekiant užliuliuoti žiūrovą. Naujųjų laikų "Mein kampf".
Arns 2009-10-28 16:19
lightfire, ir tu klįsti "Įdomu, o kokiais ekonominiais svertais dar galima padėti Afganistanui? JTO remia įv atstatymo projektus, NATO narės daro tą patį." Jau visi pripažysta, kad tokie projektai yra pinigų metimas į balą. Dabar skatina pačius gyventojus galvoti ko jiems reikia ir pabandyti jų įdėjas įgyvendinti. Daugybę straipsnių gali atrasti, kaip stovi palikti traktoriai, neprižiūrimos elektrinės, nes jos suprantamos kaip okupantų. Jiems reikėjo, tai tegu ir turi. Sakykim taip, dabar afganams siųlo meškerę, užuot davę žuvį. "O mes? Mes irgi gyvenome visiškai kitoje santvarkoje? Ar pas mus demokratija per dieną atsirado?" Jog mas pakeitėme pavadinimą, tai atsirado demokratija? Nebejuokauk, lentelių keitimas tik išoris dalykas, viduje sistema tokia pati kaip ir prieš kelis šimtus metų pas mus. Visuomet mes turėjoma kai ką "aukščiau už kitus", net A.Smetonas buvo diktatorius, pavaidinęs kiek demokratiją. Su afganais tas pats, jog uždėjo kitą lentelę, tai nereiškia jog visuomenė tapo demokratiška. Kad tau leidžia labiau nusišnekėti, tai dar nereiškia jog yra žodžio laisvė. "jie gali pakeisti dabar valdžioje esančius korumpuotus žmones, duh." Statytiniai nieko nesako? Lietuvoje partizanų veikla pateisinama tuo, jog buvo svetimos šalies statytiniai. Padaryti akivaizdžiai taip Vakarai, partizanini pasipriešinimas "taptu legaliu". Po tokio žingsnio, visa visuomenė iš karto supyktu ir pradėtu net aktyviau partizanus remti. Na bent jau teorijoje. Galų gale reiktu suprasti, jog kiek betvarkytum, Afganistanas netaps atrąja JAV. Kiekviena šalis, kultūra yra savita, tad net tie patys žodžiai suvokiami ir interpretuojami skirtingai. Pvz Japonija, atseit JAV pasiekimas dėl jos laimėjimų. Nė velnio, patys japonai savo darbštumu, atsidavimu pasiekė tokias aukštumas, kai jie valdo rinką, o ne yra kažkokie juodadarbiai, už centus surinkinėjantys iki išnaktų amerikiečiams(ir kitoms Vakarų šalims"įvarias produkcijas. Kinija šiuo keliu eina ir be JAV įsikišimo. AR jie pakils kaip japonai, priklausys tik nuo visuomenės norų ir aitinkamų konkrečių veiksmų.
lightfire 2009-10-28 17:54
na na, nereikia visų nuopelnų skirti darbštiems japonams. Japonijai buvo skirtos milžiniškos investicijos, kurias, būdami protingi, jie pasiėmė ir pasitelkę savo viską ką išvardijai, pasiekė tai, ką turi. Afganistanui net iki pokario Japonijos toloka, o mes norime, kad po tiek nedaug laiko Afganistane matytumėme svarbius pokyčius..
Arns 2009-10-28 18:25
http://www.urm.lt/popup2.php?ru=bS9tX2F ... e_id=24364 Buvo ir daugiau straipsnių, tik neišeina rasti, tikslių frazių nebepamenu, tačiau pamenu mintis, o jos buvo ir dėstomos, kad afganistaniečiai laikosi principo "kas pasistatė, tas tegu ir prižiūri", todėl kol raginami, kiek prižiūri, bet greit palieka likimo valiai tuos statinius. Net per TV rodė, apie lietuvių strategiją, kai jie remia mečetės Čevčerane statymą, bet patys nedalyvauja, tam kad jie tai laikytu SAVo darbo rezultatu, o ne kažkieno.