Neįtikėtina: Ukraina pradėjo Rusijos pašalinimo iš JT procesą  ()

Ukraina pradėjo Rusijos pašalinimo iš JT procesą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Užsienio reikalų ministras Dmitrijus Kuleba patikslino, kad Rusijos Federacija yra Sovietų Sąjungos vietos JT Saugumo Taryboje uzurpatorė, jos buvimas joje, kaip ir visoje JT, yra neteisėtas.

Pasak diplomato, JT Chartijos „prievartavimas“ įvyko lentelės „SSRS“ pakeitimo į „Rusijos Federaciją“ pagrindu. Po to tris dešimtmečius jie tiesiog užmerkė akis į šį gėdingą faktą, nenorėdami laikytis visų teisinių procedūrų.

Kuleba priminė, kad JT Chartijoje nėra žodžių „Rusijos Federacija“, o šalis neatliko dokumente numatytų narystės žingsnių, kaip, pavyzdžiui, Čekoslovakijai nustojus egzistuoti padarė Čekija ir Slovakija.

Ukrainos Aukščiausiosios Rados pirmininkas Ruslanas Stefančukas pažymėjo, kad Kyjivo padėtis paprasta: Rusija nusprendė, kad ji yra SSRS teisinė įpėdinė ir gali automatiškai užimti vietą JT, nors tokios šalies kaip SSRS nėra nuo 1991 m. Yra valstybė, vadinama „Rusija“, kurią vis daugiau šalių pripažįsta kaip teroristine valstybe.

 

„Šiandien Rusijos buvimas JT yra ne tik neteisėtas, bet ir pavojingas. Visas pasaulis mato, kad Rusija yra agresorė, pradėjo neprovokuotą karą Europos centre ir įvykdė visus įmanomus nusikaltimus Ukrainoje ir prieš Ukrainą. Ir kartu tai gali paveikti sprendimų priėmimą JT ir juos blokuoti“, – sakė pranešėjas.

Jis paragino JT reformuotis, kad iš Rusijos būtų atimtos narystės teisės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(161)
(3)
(158)

Komentarai ()