[Žinios trumpai] Visuotinis pamišimas: skelbiama, ką rusai galvoja apie SSRS atkūrimą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

UTF16 2023-01-03 13:53
Černobylis, eilės prie duonos, diedovščyna, uždarytos sienos...
P69 2023-01-03 16:24
Technologinis atsilikimas, o "stabilumas" tai kai įpratęs prie stygiaus, visada stabiliai tai būna.
mindaugas.vaitiekūnas 2023-01-03 18:17
Pats gyvenimo būdas ten buvo nerūpestingas, ne tik vaikystė. Gal dar kas ir Lietuvoj pamena kaip dyzelinas buvo pilamas tiesiog ant žemės vien dėl to, kad reikėjo parodyti, kad traktorius nestovėjo vietoje - vairuotojas dirbo, nes kuras tai išnaudotas. Šiandienėm normom degtinės butelis tada atsojo kelių tūkstančių eurų kyšį. O kas svarbiausia, gerdavo kone visi pareigūnai (antraip nebūtų tapę pareigūnais jei ne pažintys per girtavimus) Ir yra vienas svarbus niuansas apskritai dėl žmogaus smegenų veiklos: praeitis dažniausiai atrodo gražesnė negu kad iš tiesų buvo. Tad negalima pasitikėti tik prisiminimais - reikia lyginti faktus "kaip tada" ir "kaip dabar". Tiesa, net ir ateitis dažnai atrodo, kad bus geresnė negu kad yra dabar, pvz.: Žadėjau varyt pabėgioti, bet šiuo metu tingiu. Rytoj bus tinkamesnis momentas. Bet jei supranti, kad smegenys taip tave apgaudinėja, tai belieka "spirt sau į šikną" ir varyt bėgiot
gytis13 2023-01-04 20:32
Bet man patinka kad rusai visgi aukštai vertina savo kosmoso pasiekimus. Realiai tai vienintelis daiktas kuo TSRS lenkė vakarus ir įsirašė į pasaulio istoriją.
Benediktas 2023-01-04 20:46
Kad Rusija nelabai ka naujo sukure kosmose nuo Sovietu sajungos zlugimo. Tais laikais, tai, zinoma, buvo taug pasiekimu. Bet rusams teks ismokti dirbti ir vertinti kitu darba. Vie nuo sito dalyko atsiras dauguma visu kitu vertybiu - pagarba kitam, kad saugoti, kas vertinga, kad svarbu turto teisine apsauga, kad svarbu valstybes ateitis kryprtis, kad svarbu integruotis su pasauliu, kad svarbu kuryba, kurybai svarbi laisve. Kad prie diktaturos to tikrai niekad nebus ir t.t.