„Tai aklavietė“. JAV slaptuose dokumentuose netikėta prognozė, kaip baigsis karas Ukrainoje  ()

Kyjivas ir Maskva niekada nesės prie derybų stalo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis slaptais JAV dokumentais, karas Ukrainoje tęsis visus 2023-iuosius ir baigsis niekuo.

Tuo pačiu metu nė viena pusė negalės paskelbti savo visiškos pergalės.

Apie tai praneša „The Washington Post“ žurnalistai, išsamiai išanalizavę kai kuriuos dokumentus.

„Tai aklavietė“. Net jei Ukrainos ginkluotosios pajėgos atkovos didžiąją dalį prarastos teritorijos ir padarys didelę žalą V. Putino armijai, Kyjivas ir Maskva prie derybų stalo nesės. Neturėtume tikėtis ir šiemet jokių prielaidų derybų procesui. Toks įvertinimas Amerikos žvalgybos tarnybose buvo pateiktas remiantis bendru Rusijos Federacijos ir Ukrainos darbo jėgos ir karinės įrangos skaičiumi.

JAV įsitikinusios, kad 2023 metais nė viena pusė nesulauks rimtos sėkmės mūšio lauke dėl karinės technikos ir karių trūkumo. Šis scenarijus Vašingtone laikomas labiausiai tikėtinu. Ukrainoje tokia situacija gali sukelti kritikos bangą šalies vadovybei, o galbūt net ir privesti prie vadovo pasikeitimo.

 

Tačiau dokumente neaišku, apie ką yra kalbama: prezidentą ar apie Ukrainos gynybos ministeriją. Aklavietė mūšio lauke gali priversti Kyjivą paskelbti ir visuotinę mobilizaciją. Gali būti, kad 2023 metais Ukraina suaktyvins Rusijos Federacijos teritorijos apšaudymą, o tai gali priversti V. Putiną eskaluoti karą, arba Kinija pradės tiekti Maskvai mirtinus ginklus.

Tokia padėtis mūšio lauke RF tik sustiprins norą toliau integruoti į Rusijos Federaciją jau anksčiau užgrobtas Ukrainos teritorijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(39)
(-34)

Komentarai ()