[ŽT] To dar nebuvo: ES nori siųsti karo laivus į Taivaną  ()

Josepas Borrellis sakė, kad ES laikosi „vienos Kinijos“ principo, bet „ne bet kokiomis sąlygomis“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europos diplomatas Josepas Borrellis paragino ES siųsti karo laivus į Taivaną, kad būtų užtikrinta laivybos laisvė regione ir apsaugoti sąjungininkų ekonominiai ir komerciniai interesai.

Kaip rašo žurnalas „Journal du Dimanche“, J. Borrellis teigė, kad Briuselis palaiko „vienos Kinijos“ principą, bet „ne visomis sąlygomis“ ir tikrai nepritaria Pekino karinės jėgos panaudojimui prieš salą. Pasak Europos diplomatijos vadovo, ES karinis jūrų laivynas turėtų būti regione, kad parodytų Europos įsipareigojimą laivybos laisvei ir užtikrintų savo ekonominius interesus.

Tuo pat metu sąjungininkai turi būti atsargūs ir vengti nereikalingų provokacijų, pridūrė pareigūnas. J. Borrellio pareiškimas apie būtinybę siųsti Europos karo laivus į Taivano sąsiaurį smarkiai prieštarauja Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono pozicijai, kuris po vizito Kinijoje pareiškė, kad Europa „turi sumažinti priklausomybę nuo JAV, kad neįsitrauktų į konfliktą dėl Taivano“.

 

Pasak Prancūzijos vadovo, „Europa turėtų būti autonomiška, ji neturėtų dalyvauti konfliktuose, kurie galėtų trukdyti plėtoti jos strateginę nepriklausomybę“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(0)
(14)

Komentarai ()