To dar nėra buvę! Skelbiama, ką Azerbaidžanas padarė su Rusijos taikdariais, nekreipdamas jokio dėmesio į Maskvą  ()

Rusija sparčiai praranda įtaką ir kontrolę viename svarbiausių savo regionų – Kalnų Karabache.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Azerbaidžanas visiškai perėmė Lačino koridoriaus – vienintelės jungties tarp Kalnų Karabacho ir Armėnijos – kontrolę. Baku išvakarėse koridoriuje įrengė kontrolės postą, o Azerbaidžano valdžia tiesiog išvarė Rusijos taikdarius nuo savo sienų, nekreipdama dėmesio į galimą Maskvos reakciją.

Rusijos Federacija, įklimpusi į karą su Ukraina, tiesiog neturi jėgų ir resursų grasinti Azerbaidžanui. Analitikas Anatolijus Nesmijanas pažymi, kad Rusijos taikdarių išsiuntimas nesukėlė jokios RF valdžios reakcijos.

Savo kanale „Telegram“ kanale jis rašo, kad bet koks griežtas Rusijos pareiškimas baigsis Azerbaidžano pasitraukimu iš trišalio susitarimo, o po to Rusijos „taikdariai“ bus tiesiog išmesti iš regiono. Šiuo atveju Rusijos Federacijai oponuojančios Armėnijos politinės jėgos taip pat gaus papildomą kozirį nutraukti Maskvos ir Jerevano ryšius. Vadinamieji rusų vanagai – D. Medvedevas ir D. Rogozinas – neatsakė nė žodžio.  

 

„Rusija, kurios taikdariai buvo tiesiog išvaryti į lauką ir palikti kaip našlaičiai stebėti iš išorės, nebrėžia jokių „raudonų linijų“, neįsileidžia D. Medvedevo ir D. Rogozino į areną, nes jei kas nors nepavyks, Azerbaidžanas akimirksniu pasitrauks iš trišalės sutarties. Ir tada Armėnijoje jėgos, raginančios nutraukti draugystės imitavimą su Kremliumi, iš karto gaus kozirį ir šansą pasireikšti“, – pažymi jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(60)
(2)
(58)

Komentarai ()