[Žinios trumpai] Azerbaidžanas siūlo griežtą ultimatumą Rusijos kariams: „nešdinatės"  ()

Deputatas Agilas Abbasas siūlo Baku pateikti ultimatumą Rusijos „taikdariams".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Protestai tęsiasi Goris-Chankendi greitkelyje.

Ekologai, aktyvistai, studentai ir visuomeninės organizacijos reikalauja susitikimo su Rusijos „taikdarių" vadu Andrejumi Volkovu. Konflikto priežastis – taikdarių atsisakymas leisti Stebėjimo misijai iš Azerbaidžano patekti į savo teritoriją.

Gruodžio 12 d. Azerbaidžano parlamento narys Agilas Abbasas pasiūlė nedelsti ir iškelti ultimatumą Rusijos „taikdariams" ir asmeniškai A. Volkovui, informuoja Azerbaidžano ginkluotųjų pajėgų „Telegram" kanalas.

Jo teigimu, Rusijos „taikdariai" nevykdo savo misijos, o tai reiškia, kad Baku turi imtis ryžtingesnių žingsnių, visų pirma pateikti ultimatumą: arba įvykdyti misijos sąlygas, arba „nešdintis iš Karabacho".

Azerbaidžaniečiai, užblokavę Goris-Chankendi greitkelį, reikalauja, kad aplinkosaugininkai būtų įleisti į tą Karabacho teritorijos dalį, kurioje yra įsikūrę Rusijos kariai. Ten Armėnijos pusė išgauna pagal įstatymus jai nepriklausančius mineralus.  

Į protesto vietą rusai pradėjo traukti šarvuočius. Viena iš protestuotojų Dilara Efendijeva pabrėžė, jog akcija nebuvo nukreipta prieš armėnus. Pagrindinis tikslas – pareikšti protestą A. Volkovui, kuris draudžia Stebėjimo misijai vykdyti savo tiesioginius įsipareigojimus. Jerevanas toliau kasa varį, molibdeną ir auksą (Demirli ir Gyzylbulag telkiniuose) jau Azerbaidžano teritorijoje.

 

Protestuotojai leido suprasti, kad jie nesiskirstys, kol atvyks A. Volkovas. Akcijos dalyviai virš Lačino koridoriaus iškėlė Azerbaidžano vėliavą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(58)
(1)
(57)

Komentarai ()