[Žinios trumpai] Skelbiama galinga žinia: į Ukrainą iš Europos atskris MiG-29 eskadrilė  ()

Slovakijos užsienio reikalų ministerija nurodė, kad MiG naikintuvai buvo viena iš pokalbio temų susitikime su prezidentu V. Zelenskiu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Patys orlaiviai jau buvo ruošiami perduoti Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms.

Užsienio reikalų ministerijos vadovas Rastislavas Kačeris interviu „Interfax.Ukraine" metu paskelbė apie pasirengimą perkelti į Ukrainą naikintuvus MiG-29.

Anot užsienio reikalų ministro, su NATO partneriais jie tariasi dėl šių naikintuvų perdavimo. Kyla klausimas, kaip geriausia tai padaryti. Šia tema taip pat buvo diskutuojama gruodžio 8 d. vykusiame susitikime su prezidentu Volodymyru Zelenskiu. Artimiausiomis savaitėmis į Slovakiją atvyks delegacija iš Ukrainos, kuri kartu su amerikiečiais dirbs orlaivių transportavimo metu.

„Mūsų gynybos ministras paaiškino jūsų prezidentui, kaip tai galima padaryti. Esu labai optimistiškai nusiteikęs šiuo klausimu, manau, jog tai įvyks greitai ir lėktuvai bus Ukrainoje", – sakė R. Kačeris.

 

Ministras nenurodė jokių detalių, kad nepakenktų procesui. Prieš tai Slovakija pritarė pristatymui į Ukrainą „poros tūkstančių raketų", skirtų naikintuvams. Iš viso Slovakijoje buvo eksploatuojami 11 MiG-29: du MiG-29UBS modifikacijos ir 9 MiG-29AS.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(171)
(0)
(171)

Komentarai ()