[Žinios trumpai] Galingas Ukrainos smūgis: HIMARS „nukirto“ strateginę Donbaso arteriją (Foto, Video)  (1)

Internete paskelbtas vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota, kaip per sprogimą Melitopolio pakraštyje esančiame Kostantynivkos kaime gerokai apgadintas tiltas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gruodžio 12 d. vakare sprogimas apgadino tiltą Kostantynivkos kaime netoli okupuoto Melitopolio. Konstrukcija išliko, tačiau atskiri jos elementai buvo smarkiai pažeisti, o važiuojamoji dalis įlinkusi. Okupantų teigimu, buvo nutraukta svarbi logistikos arterija ir sustabdytas eismas.

Šia greitkelio dalimi, einančia į Melitopolį iš rytų pusės, aktyviai naudojosi Rusijos kariuomenė, gabendama karius iš Donbaso ir Rusijos į Zaporižios ir Chersono sritis.

Rusijos Federacijos vadinamieji karo korespondentai teigė, kad Ukrainos pajėgos smogė į tiltą iš daugkartinių raketų paleidimo įrenginių HIMARS. Tačiau okupacinė valdžia Zaporižios regione teigia, kad tiltas netoli Melitopolio „pakrypo“ ne nuo raketų smūgių, o nuo sprogimo.

Generalinis štabas kol kas nekomentavo incidento ant tilto.

Tuo tarpu „Forbes“ teigia, kad kitas plataus masto Ukrainos pajėgų puolimas bus vykdomas Zaporižios kryptimi.

 

Šis ilgai lauktas puolimas išlaisvintų didžiąją dalį pietų Ukrainos ir leistų jos pajėgoms priartėti prie siauro sąsiaurio, jungiančio žemyninę dalį su aneksuotu Krymu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(59)
(0)
(59)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: