„Tegyvuoja pergalė prieš Japoniją!“ Rusijos Dūma paruošė Tokijui dar neregėtą akibrokštą  ()

Rusai kviečiami švęsti „pergalės prieš militaristinę Japoniją ir Antrojo pasaulinio karo pabaigos dieną“. Ši politinė idėja paaiškinama Tokijo „nedraugiška kampanija“, nukreipta prieš Rusijos Federaciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos Valstybės Dūma siūlo „Antrojo pasaulinio karo pabaigos dieną“ pervadinti į „Pergalės prieš militaristinę Japoniją ir Antrojo pasaulinio karo pabaigą diena“. Gegužės 25 d. Dūmos televizija pranešė apie tokio įstatymo projekto svarstymą.

Medžiagoje rašoma, kad tokia įsimintina data buvo nustatyta 2010 m. Iš pradžių „Antrojo pasaulinio karo pabaigos diena“ buvo švenčiama rugsėjo 2 dieną, tačiau 2020 metais nuspręsta ją perkelti į rugsėjo 3 d.

Valstybės Dūma per pirmąjį svarstymą priėmė įstatymo projektą dėl įsimintinos datos pervadinimo.

Rusijos parlamento svetainėje paskelbtas projekto aiškinamasis raštas, kuriame pagrindžiama šalies agresorės pareigūnų pozicija. Jie pavadinimo pakeitimą siejo su visapusiška Rusijos Federacijos invazija į Ukrainos teritoriją ir šiuolaikine Japonijos politika.

Tokijas, derindamasis su kolektyviniais Vakarais, pradėjo nedraugišką kampaniją prieš mūsų šalį, precedento neturinčią šiuolaikiniams Rusijos ir Japonijos santykiams. Pradėta teisinė procedūra dėl didžiausio palankumo režimo Rusijai panaikinimo, įvestos asmeninės sankcijos. Užblokuotos Rusijos banko jenos, o kasdieniniame politiniame gyvenime F. Kišidos administracija kaltina RF „agresija“ ir grasina „priversti ją sumokėti didelę kainą“, rašoma dokumente.

 

Be to, iniciatyvos autoriai įsitikinę, kad pervadinimas yra svarbus „saugant Rusijos Federacijos teritorinį vientisumą Tolimuosiuose Rytuose“. Apie tai rašė NSN žurnalistai.

Kalbėdamas Valstybės Dūmoje vienas agresorės šalies pareigūnas pasakė: „Tegyvuoja pergalė prieš Japoniją“, o deputatai plojo.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(0)
(22)
(-22)

Komentarai ()

Susijusios žymos: