[ŽT] „To dar nebuvo!“ Japonija oficialiai pateikė teritorines pretenzijas Rusijai, grasina prevenciniu smūgiu  ()

V. Putinas sugriovė savo ginkluotųjų pajėgų įvaizdį ir visam pasauliui parodė, kad Rusijos kariuomenė nėra pajėgi vykdyti realias kovines operacijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dabar Kremlius yra neapsaugotas nuo tikro išorės priešo, kuris gali išnaudoti momentą, kai Rusija pagaliau praras savo kovinį potencialą, ir be rūpesčių pasisavinti bet kokį teritorinį „trofėjų“. Pavyzdžiui, Japonija per pastaruosius metus pakeitė savo poziciją ir retoriką. Tokijas vyriausybės lygmeniu ragina Rusiją grąžinti jai šiaurines teritorijas. Nacionalinio saugumo strategijos ir gynybos planų peržiūra įvyko 2022 metų gruodį.

Ši pozicija pasikeitė pirmą kartą po Antrojo pasaulinio karo, sakė Ukrainos ambasadorius Japonijoje Sergejus Korsunskis. Jis atkreipė dėmesį į tai, kad Japonijos valdžia smarkiai padidino įnašus į karinį biudžetą. Ekspertų teigimu, po kelerių metų šalis pagal išlaidas gynybai užims trečią vietą pasaulyje. Antra, planuojama iš naujo apsirūpinti moderniausiomis raketomis ir, galbūt, lėktuvais.

 

„Trečia, Japonija paskelbė, kad pasilieka galimybę surengti prevencinį smūgį. To niekada nebuvo“, - sakė Sergejus Korsunskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(211)
(4)
(207)

Komentarai ()