JK gali nutraukti karinę paramą Ukrainai. „Daily Mail“ skelbia, kas nutiko  ()

Gynybos ekspertas Howardas Wheeldonas linkęs manyti, kad Didžiosios Britanijos gynybos ministerijai chroniškai trūksta finansavimo iš valstybės biudžeto. Todėl šalis, siekdama užtikrinti savo saugumą, bus priversta vis dažniau atsisakyti pagalbos Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Artimiausiu metu Didžioji Britanija gali užbaigti reikalingos ginkluotės perdavimą Ukrainai, nes šalis baigia savo limitą. Tai, pasak gynybos eksperto Howardo Wheeldono, nulėmė per mažas Didžiosios Britanijos ginkluotųjų pajėgų finansavimas.

Komentuodamas „Daily Mail“ ekspertas užsiminė, kad „Storm Shadow“ raketų perdavimas Ukrainos kariuomenei įvyko su viena pagrindine sąlyga: pagrindinės šių ginklų atsargos turi būti saugomos pačios Didžiosios Britanijos reikmėms.

Tuo remdamasis H. Wheeldonas padarė prielaidą, kad net tos raketos, kurias jau naudoja Ukrainos kariuomenė, galėjo pasibaigti.

Jis taip pat sakė, kad Didžioji Britanija negali perduoti naikintuvų, nes jos turimas laivynas yra per mažas, kad galėtų apsaugoti savo šalies pakrantes.

 

„Mes galėtume užtikrinti ir greitą reaktyvinių lėktuvų tiekimą, bet neturime pakankamai lėšų apsaugoti JK ir vykdyti savo tarptautinius įsipareigojimus“, – sakė H. Wheeldonas.

Ekspertas pabrėžė, kad jei Didžiosios Britanijos gynybos ministerija ir toliau negaus pinigų iš biudžeto visoms būtinoms išlaidoms, šalis kažkada gali nustoti teikti pagalbą Ukrainai kare su Rusijos įsibrovėliais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(66)
(-50)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()