[ŽT] Visiškai slapti įvykiai Singapūre. Atvyko galingiausios pasaulyje slaptos tarnybos  ()

Didžiausių pasaulio žvalgybos agentūrų atstovai slapto susitikimo metu aptarė karą Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

20 pirmaujančių pasaulio šalių žvalgybos tarnybų vadovai Singapūre per Azijos saugumo viršūnių suvažiavimą surengė slaptą susitikimą. Tarp renginio dalyvių buvo aukšto rango JAV, Kinijos ir Indijos atstovai. Rusijos žvalgybos pareigūnai nebuvo pakviesti.

Į forumą atvykęs Ukrainos gynybos viceministras Volodymyras Gavrilovas susitikime su užsienio kolegomis nedalyvavo, rašo „Reuters“. Pranešama, kad keli didžiausių pasaulio žvalgybos agentūrų pareigūnai susitiko slapta, neoficialiai. Pagrindinės diskusijos temos buvo karas Ukrainoje ir tarptautinis nusikalstamumas.

Agentūros pašnekovas pažymėjo, kad tokio formato susitikimai laikomi „svarbiu tarptautinės šešėlinės darbotvarkės elementu“. „Reuters“ sužinojo, jog Singapūre tokie žvalgybos pokalbiai rengiami daug metų, tačiau apie juos niekas niekada nepranešė.

 

Oficialiai nei JAV ambasada Singapūre, nei Kinijos ir Indijos vyriausybės informacijos apie slaptas derybas nekomentavo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(0)
(13)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()