Netikėta žinia: Putinas taip pasirodė, kad buvo išmestas iš KGB universiteto  ()

Buvęs KGB karininkas Sergejus Žirnovas pasakojo apie savo pažintį su Putinu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1984-aisiais, buvęs KGB karininkas Sergejus Žirnovas susitiko su Putinu, tačiau kitokiomis aplinkybėmis nei anksčiau.

Kartu jie įstojo į Andropovo Raudonosios vėliavos institutą – KGB mokymo įstaigą, kuri rengė žmones užsienio žvalgybai, tai yra šnipinėjimui. Tačiau jie studijavo skirtinguose fakultetuose – Putinas įstojo į metinį fakultetą, o Žirnovas – į trejų metų.

„1984 metų rugpjūčio 29 dieną visi buvome susirinkę į vieną vietą, tai buvo didelė automobilių stovėjimo aikštelė prie universiteto Lužnikuose, Maskvoje. Atpažinome vienas kitą ir apsikeitėme vos keliomis frazėmis. Aš jį erzinau, sakiau: „Prieš ketverius metus jūs mane tardėte, o dabar mes kartu einame į tą pačią mokyklą“, – sakė Žirnovas.

Jis pažymėjo, kad tuomet Putinas suprato, kad prarado 9 metus, nes tarp jo ir Žirnovo buvo 9 metų amžiaus skirtumas. Su tuo pačiu skirtumu jie atėjo į KGB. Putinas – 1975 m., o Žirnovas – 1984 m. Bet paaiškėjo, kad būsimasis Rusijos prezidentas, prieš įstodamas į universitetą, dar 9 metus ištarnavo Leningrade, o Žirnovas įstojo iš karto.

Įdomu tai, kad Putinas buvo išmestas iš KGB universiteto. Buvo planuota, jog baigęs studijas 1985 m., Putinas bus įdarbintas Jaseneve – pirmojo pagrindinio užsienio žvalgybos skyriaus būstinėje. Bet jie to nepadarė. Jis buvo išsiųstas atgal į Leningradą, pasakius, kad jis netinkamas žvalgybai. Priežastis buvo aprašyme, kuriame jie rašė, kad emocijų apimtas Putinas gali imtis veiksmų, kurie būtų pavojingi jam ir tarnybai.

 

„Ši KGB vidaus organų savybė mums labai svarbi, nes suprantame, kad tokią savybę turintis žmogus, kaip kasdien įsitikiname, tapo branduolinės valstybės vadovu“, – istoriją apie pažintį su Putinu apibendrino Žirnovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(3)
(26)

Komentarai ()