Vokietija pradėjo rezonansinį tyrimą, galimai surado aukščiausio lygio Rusijos šnipus – „byla yra politiškai sprogi ir subtili“  (2)

Aukščiausi Vokietijos vyriausybės pareigūnai galėjo būti Kremliaus šnipai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Du aukšti Vokietijos federalinės ekonomikos ministerijos pareigūnai, užimantys pagrindines pareigas energetikos sektoriuje, įtariami šnipinėję Rusijai.

Taip teigiama Vokietijos laikraščio „Die Zeit“ medžiagoje.

Šiuo metu kovos su šnipinėjimu agentūra tiria bylą dėl galimo Rusijos specialiųjų tarnybų įsiskverbimo į Federalinę ekonomikos ministeriją, kur sprendžiami energetikos klausimai, įskaitant dujotiekio „Nord Stream 2“ klausimus.

Remiantis tyrimu, du aukšti Ekonomikos ministerijos pareigūnai, užimantys pagrindines pareigas energetikos sektoriuje, dabar yra tiriami Konstitucijos apsaugos tarnybos, kuri teisiškai atsakinga už kontržvalgybą.

Pranešama, kad Ekonomikos ministro Roberto Habeko patikėtiniai į Tarnybą kreipėsi dar pavasarį ir paprašė pagalbos. Jie susidūrė su „Nord Stream 2“ vidaus dokumentų ir dujų saugyklų užpildymo lygio neatitikimais, taip pat Vokietijos tiekimo saugumo ataskaitoje.

„Teigiama, kad daugelis dokumentų persmelkti Rusijos palaikymu, ir stebina tai, kad argumentai dažnai neatitiko oficialios vyriausybės linijos. Ministro politinės linijos“, – sakoma straipsnyje.

Visose didžiosiose žiemos diskusijose, kuriose sukosi dujų tiekimo tema, už šią temą atsakingi ministerijos pareigūnai laikėsi pozicijos, kuri gerokai nukrypo nuo ministro politinės linijos.

 

Habeko patikėtiniams susisiekus su slaptąja tarnyba, Konstitucijos apsaugos tarnybai neliko nieko kito, kaip tik pradėti tyrimą.

Žvalgyba patikrino įtariamų pareigūnų biografinius duomenis ir aptiko „biografinių anomalijų“. Pavyzdžiui, vienu iš atvejų pažintinė kelionė į Rusiją.

„Jų judėjimas buvo stebimas ir tikrinama, ar skrydžiai buvo tik verslo, ar nėra kažkas įtartino. Taip pat atkreipėme dėmesį į privačias draugystes. Kalbame apie „emocinį artumą Rusijai“, – rašo laikraštis.

Žurnalistai taip pat pabrėžia, kad nepaisant to, ar ministerijos darbuotojai tikrai išdavikai, ar įtarimai klaidingi, „byla yra politiškai sprogi ir subtili“.

 

„Jei pasitvirtins, tai bus fiasko federalinei vyriausybei ir triumfas Kremliui, kuriam pavyko pasodinti kurmį ar net kelis vienoje svarbiausių ministerijų. Jei įtarimas nepasitvirtins, ministras Robertas Habekas buvo apgautas, ir jam teks pasiaiškinti, kodėl žvalgybos tarnybą nukreipė į ministerijos veteranus“, – rašoma straipsnyje.

Anksčiau Vokietijos žiniasklaida skelbė, kad Vokietijoje nerimauja, kad Rusijos propaganda „įkals pleištą“ į jų visuomenę. Visų pirma tikimasi, kad Rusijos Federacija pradės skleisti melagienas apie dujų ir maisto trūkumą Vokietijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(2)
(30)

Komentarai (2)