Vyksta tikras pasityčiojimas iš Rusijos: paaiškėjo, kaip Ukraina saugo HIMARS, o rusai lieka kvailio vietoje  ()

Rusijos kariuomenei amerikiečių MLRS yra prioritetinis taikinys, todėl Ukrainos kariuomenė ėmėsi gudrybių. RF ginkluotosios pajėgos jau iššovė 10 „Kalibr“ raketų į netikrus HIMARS.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenė sukūrė visą krūvą jaukų, imituojančių amerikiečių HIMARS. Apie tai praneša „The Washington Post“.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos verčia Rusijos kariuomenę naudoti brangias sparnuotąsias raketas prieš jaukus. Publikacijos šaltiniai Amerikos ir Ukrainos vadovybėje žurnalistams pateikė tokių jaukų nuotraukas. Jaukai dažniausiai gaminami iš medžio, tačiau jų negalima atskirti nuo tikrų MLRS per rusiškų dronų objektyvus.

Dronai fiksuoja VIP taikinį ir perduoda duomenis į laivą, iš kurio bus paleidžiamos raketos. Taigi RF ginkluotosios pajėgos jau sunaikino dešimt maketų, kurie joms kainavo 10 raketų „Kalibr“. Ši sėkmė privertė Ukrainos ginkluotąsias pajėgas labiau naudoti kopijas, kad apgautų Rusijos kariuomenę.

Raketų jaukų naudojimas yra viena iš daugelio asimetrinių Ukrainos ginkluotųjų pajėgų taktikų, skirtų atremti didesnį ir geriau aprūpintą priešą. Štai kodėl Rusijos Federacijos gynybos ministerija paskelbė sunaikinusi tiek daug HIMARS, kurių fiziškai nėra Ukrainos ginkluotosiose pajėgose. Tačiau Ukrainos kariuomenės taktika taip pat rodo, kad amerikiečių MLRS yra labai svarbūs mūšio lauke.

JAV pareigūnai teigia, kad būtent HIMARS sulėtino Rusijos ginkluotųjų pajėgų veržimąsi ir leido Ukrainai pašalinti šimtus taikinių už priešo linijų. Ukrainos ginkluotosios pajėgos naikina tiekimo linijas, ginklų sandėlius, logistikos centrus.

 

Beveik kiekvieną savaitę Šoigu ir kiti Rusijos gynybos ministerijos atstovai praneša apie naujus sėkmingus smūgius Vakarų raketų sistemoms, įskaitant HIMARS MLRS, tačiau iki šiol jiems nepavyko sunaikinti nė vienos sistemos.

„Mes žinome apie šiuos naujausius ministro Šoigu pareiškimus ir jie vėl akivaizdžiai klaidingi. Ukrainiečiai niokojančiu tikslumu ir efektyvumu naudoja kiekvieną iš visiškai įvertintų didelio tikslumo raketų sistemų“, – sakė Pentagono atstovas Toddas Bressailas.

Prisiminkite, kad JAV planuoja paspartinti HIMARS gamybą, kad padėtų Ukrainai atremti Rusijos agresiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(84)
(3)
(81)

Komentarai ()