[Žinios trumpai] Lenkija skubiai ruošiasi galimam karui su Rusija - skelbiama, ką daro šalis su gynybai skirtu biudžetu

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HardAxe 2022-09-01 12:04
reik pradėti jau mokyklose kurti dronų ir aviamodeliuotojų būrelius. Išmokyt vaikus ne tik skraidyti DJI "viskas įskaičiuota" bet ir kažką sukonstruoti. p.s. gal net kaip yra šaulių sąjunga, savanoriai, taip galėtų sukurti sukarintus mokymus jaunimui kariuomenė. Būtų ir populiaru (spėju) ir naudinga karo atveju.
Leonas 2022-09-01 12:29
Lenkai šaunuoliai
P69 2022-09-01 13:02
Aš irgi taip manau, anksčiau apie tai rašiau čia. Per žaidimus kas būtų įdomu jiems, tai konstravimas (šito nebuvau paminėjęs) ir valdymas dronų (visokios užduotys) įtraukti į tai jaunimą. Iš to naudos būtu daug. Ir jaunimą mokyti kažko, smegenis lavint, tuo pačiu į lauką išeitų (galėtų geiminti ne namuose prie kompo, o lauke su dronu), galbūt iš to net kažką patys jie sukurtų ateityje, bet ir ateityje galimam karo atveju būtų jaunimas kuris turėtų geros patirties dronuose, taip pat galėtų padėti jie paieškose (pavyzdžiui dingus žmonėms miškuose ir pnš). Tai kai paminėjau užduotis galėtų sukurti, tai ir būtų pavyzdžiui surasti taikinį kažkokį miške ar mieste (susitarus aišku, kad saugu būtų), lenktynes iki kokio taikinio (pvz. žemai skrendant ir t.t.). Ir aišku būtų geriausiai kokia platformą sukurti, kad atpiginti viską kuo labiau, kad prieinama būtų. Kaip koks Raspberry Pi. Baterijas naudoti Lion, patiems sulituoti ir pnš, taip pat atpigintu visą tai.
Siguas 2022-09-01 13:37
Rusija gan didelė šalis ir turinti daug resursų. Tankais ir pėstininkais sunku bus su ja kariauti ir labai brangu. Geriausiai manau atgrasytų didelis kiekis raketų kurios pasiektų kremlių.
HardAxe 2022-09-01 15:31
Kremlių sakai... Ukraina pusę metų kariauja, vis dar bijo per sieną šaudyt. Jei semtis iš jų patirties, tai jie sugebėjo atremti pirminį didelį puolimą. Pirmą-antrą savaitę sprogdinamas kremlius ar bet kokia infrastruktūra gyliau Rusijoj nelabai būtų kuo pagelbėję. Šarvuota technika ir altilerija pirmoms dienoms daug naudingesnė už tolimojo nuotolio raketas. O toliau arba NATO padės, arba nebus prasmės patiems kariauti. Aš neįsivaizduoju scenarijaus PL&LT vs RU be papildomos paramos
kestutisz 2022-09-01 16:10
Praktiškai viskas ką norėtum konstruoti/treniruotis ta tema - yra baudos ir draudimai. NLOS? bauda. 120m+ ar numesti kažką kažkur toli laukuose nuo miestų ir aeorodromų - bauda. Koks galingesnis transmiteris (na juk norėtum pasitreniruot koreguot ugnį artilerijos ribose) - irgi bus bėda :)
HardAxe 2022-09-01 16:51
išsilaikius LUC licenziją įmanoma skraidyt NLOS?
Kyborg 2022-09-01 20:49
Kremliaus ataka, kad ir konvencine ginkluote, praktiškai reikštų branduolinį atsaką. Net nučiuožę rusai nedrįsta atakuot Kijivo valdžios rajono bijodami neprognozuojamų pasekmų, nors Ukraina branduolinio ginklo neturi. O tu siūliai bepročius bandyt atgrasyt grasinimu, kad smogsi į kremlių? Ar tikrai grąsinimas sugriaut seną pastatą vertas rizikos gaut atgal branduolinį smūgį? Valdžios atstovų atakuojant kremlių nesunaikinsi, apie ataką jie sužinos gerokai prieš nusileidžiant raketoms ir turės laiko daugiau nei pakankamai nusileist į slėptuves.
Siguas 2022-09-01 20:57
Nesakau, kad kremlių reikėtų raketom apšaudyti. Turėjau omenyje didelio nuotolio balistinių raketų ( sparnuotosios lengvai numušamos ) kurios galėtų sunaikinti karines bazes , karinius aerouostus, karinę pramonę... Žinodami ką gali gauti atgal tikrai gerai pagalvotų prieš paskelbdami eilinę spec. operaciją.
HardAxe 2022-09-02 10:10
kai pasižiūri kiek tų karinių bazių ir sandėlių rusai turi vien palei fronto liniją, tai raketų reikėtų nesuvokiamo kiekio.