[Žinios trumpai] Lenkija skubiai ruošiasi galimam karui su Rusija - skelbiama, ką daro šalis su gynybai skirtu biudžetu  (10)

Lenkija ruošiasi galimam kariniam susirėmimui su Rusija, šalis intensyviai stiprina savo gynybą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Bloomberg“ praneša, kad Lenkija ruošiasi galimam kariniam susirėmimui su Rusija - šalis intensyviai stiprina savo gynybą. 

2023 m. Varšuva ketina daugiau nei dvigubai padidinti savo karines išlaidas iki 138 mlrd. zlotų (29 mlrd. USD). 98 mlrd. zlotų šios sumos bus išleista kariuomenei, dar 40 milijardų zlotų bus panaudota naujiems ginklams įsigyti.

Be to, Lenkijos valdžia nusprendė gerokai padidinti ginkluotųjų pajėgų personalą. Planuojama, kad 2023 metais, Lenkijos kariuomenė pasipildys dar 20 000 karių.

Šiuos skaičius spaudos konferencijoje viešai paskelbė ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis:

„Turime galimybę gerokai sustiprinti savo kariuomenę ir surinkti naujų karių“, – sakė Lenkijos vyriausybės vadovas. 

Verta paminėti, kad nuo pat Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios, Lenkija pradėjo labai aktyviai ginkluotis. Dar praėjusią savaitę šalis pasirašė sutartį dėl tankų ir artilerijos pirkimo iš Pietų Korėjos už nemažą sumą – 5,8 mlrd. dolerių.

 

Lenkija teikia didelę paramą Ukrainai, kovojančiai su Rusijos agresija. Varšuva priėmė apie 2 milijonus ukrainiečių pabėgėlių. Be to, šalis teikia karinę ir diplomatinę pagalbą. Lenkija tapo pagrindine Kyjivo sąjungininke, kovojant su Rusijos agresija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(152)
(3)
(149)

Komentarai (10)