[Žinios trumpai] CNN: tik dabar paaiškėjo, kad JAV perdavė ginklus Ukrainai kontrpuolimui pietuose  (2)

Jau kelis mėnesius JAV prezidento Joe Bideno administracija tiekė ginklus Ukrainai, kad būtų įvykdytas didelis atsakomasis puolimas, kuriuo nuo Rusijos įsibrovėlių būtų išlaisvinti pietiniai regionai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

CNN apie tai rašo remdamasi Baltųjų rūmų atstovu.

Vienas neįvardytas pareigūnas sakė, kad Ukraina prašo Jungtinių Valstijų ginklų, specialiai sukurtų kontrpuolimui pietuose.

JAV įvykdė šiuos prašymus, visų pirma dėl papildomos amunicijos ir artilerijos tiekimo. Pristatymai buvo pristatyti kaip dalis JAV pagalbos paketų per pastaruosius du mėnesius.

„Šie paketai buvo visiems žinomi, tačiau tuo metu nebuvo žinoma, kad jie buvo iš dalies sukurti siekiant paremti dabar vykstantį atsakomąjį puolimą", – rašo laikraštis.

JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas ir generolas Markas Milley nuolat palaikė ryšius su savo kolegomis iš Ukrainos, kad nustatytų konkrečius ginklus taikiniams pietuose.

Rugpjūčio 29 d. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadovybė pranešė, kad Chersono srityje prasidėjo mūsų karių kontrpuolimas. Ukrainos kariuomenė ragino neskubėti pareiškimais dėl Ukrainos gynėjų veiksmų Chersono zonoje.

 

Tą pačią dieną CNN pranešė, kad pietų kryptimi, netoli nuo okupuoto Chersono miesto, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kovotojai iš Rusijos užpuolikų išlaisvino keturis kaimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(151)
(6)
(145)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: