[Žinios trumpai] Pietuose beprotiški mūšiai: vos per naktį Ukraina atliko 220 ugnies misijų, sudaužė 60 technikos vienetų  ()

Pietuose Ukrainos ginkluotosios pajėgos per naktį sunaikino 60 priešo technikos vienetų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-08-31 [Žinios trumpai] Pietuose beprotiški mūšiai: vos per naktį Ukraina atliko 220 ugnies misijų, sudaužė 60 technikos vienetų  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pranešė operatyvinės vadovybės „Pivden“ pranešėjas Vladislavas Nazarovas. Pasak jo, per naktį Ukrainos aviacija surengė 2 smūgius į priešo susibūrimo vietas Kiselivkos ir Kostyrkos apylinkėse.

Ukrainos pajėgos įvykdė daugiau nei 220 raketų ir artilerijos ugnies misijų, įskaitant smūgius trims tiltams – Antonivkos automobilių, Antonivkos geležinkelio ir Darevskio. Šie tiltai ir taip buvo praktiškai nepanaudojami, tačiau šios atakos visiškai sugriovė greito persikėlimo per Dnieprą galimybes.

„Visi priešo nuostoliai per naktį buvo: 159 pašalinti rašistai ir 60 vienetų technikos, įskaitant 5 tankus T-72, 3 haubicas „Msta-B“, raketų sistemą S-300, elektroninę kovos stotį bei radarą, 120 mm savaeigį minosvaidį, 5 prieštankinių raketų kompleksus, 40 šarvuotų ir lengvųjų mašinų“, – sakė N. Nazarovas.

Jis pridūrė, kad priešo laivų grupuotė Juodojoje jūroje ir toliau grasina panaudot „Kalibr“ raketas.

 

Daug žmonių tikėjosi, kad Ukraina pietuose pradės masyvų kontrpuolimą. Tačiau iš pat pradžių buvo sakoma, kad tai - tik pirmieji žingsniai. JAV žvalgyba tai vadino „zondavimo“ operacija.

(132)
(3)
(129)

Komentarai ()

Susijusios žymos: