[Žinios trumpai] Ukraina ruošia kai ką galingo: Podoliakas paskelbė oficialų perspėjimą Krymui - gyventojams reikia slėptis ir ieškoti evakuacijos maršrutų  ()

Michailas Podoliakas sakė, kad Ukraina pradėjo ruoštis neteisėtai užgrobtos Krymo pusiasalio teritorijos „deokupacijai“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Savo „Twitter“ puslapyje Michailas Podoliakas paskelbė įspėjamąjį įrašą, skirtą Krymo gyventojams. Jis paragino pusiasalio gyventojus ruoštis evakuacijai. Jis teigia, kad perspėjimo tikslas – užkirsti kelią galimoms civilių aukoms.

„Ukrainai piliečių gyvybės yra besąlygiškas prioritetas, todėl dabar ruošiame Krymo gyventojų evakuacijos maršrutus, kuriais vėliau, aktyvios deokupacijos fazės metu, galės naudotis visi. Šiuo metu prašome Krymo gyventojų laikytis kuo toliau nuo karinės infrastruktūros, taip pat tikrinti ir paruošti vietas priedangai“, – sakė Podoliakas.

Verta paminėti, kad prieš Rusijos kariuomenės invaziją į Ukrainą 2022 metų vasario 24 dieną Ukrainos valdžia kategoriškai nesvarstė jokios karinės galimybės deokupuoti Krymą. Ir dabar Ukraina siūlo Rusijai grįžti prieš vasario 23 dienos ribų - tai yra vienintelė sąlyga paliauboms.

(36)
(1)
(35)

Komentarai ()

Susijusios žymos: