[Žinios trumpai] Gruzinų politologas: jau įvyko 2 karo lūžiai, Ukraina tikrai laimės!  ()

Gela Vasadzė įvykius pavadino radikaliu lūžiu Ukrainos ir Rusijos kare, ir tai ne tik smūgis Krymui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tai buvo karštligė", – sakė politologas apie du  įvykius kare. Gruzijos politologas Gela Vasadzė interviu metu Natašai Vlaščenkai pažymėjo, kad vasario 24 d. tikėjo Ukrainos pergale.

„Bet šiandien, kai pažvelgiu atgal į tą laiką, suprantu, kad tai buvo emocinė karštligė, neracionalus tikėjimas. Taip būna tada, kai kažkas atsitinka ir nesinori tuo tikėti, manai „ne, viskas bus gerai", – pasakojo politikos ekspertas.

Tada jis pridūrė, kad netrukus įvyko pirmasis lūžis kare – visi pradėjo tikėti, kad Ukraina atstovės ir nepralaimės.

„Tačiau neseniai įvyko lūžis, kuris privertė visus patikėti, kad Ukraina laimės! Dauguma žmonių dabar tikrai tiki, kad Ukraina laimės", - sakė G. Vasadzė.

Pasak jo, pirmasis įvykis, pakeitęs masinę sąmonę, buvo Krymo puolimas. Rusija į tai niekaip nereagavo, o tai aiškiai parodė jos psichologinį ir karinį silpnumą.

„Be to, papasakosiu, kas buvo toliau - Nepriklausomybės diena. Pasakyti, kad tą dieną jaudinausi, reiškia nieko nepasakyti. Tikrai bijojau, kad jie sukaups jėgas ir surengs didžiulius streikus", – prisipažino politologas. Taip, žinoma, Chaplino mieste įvyko tragedija, bet tai, pasak G. Vasadzės, yra eilinis karo nusikaltimų atvejis.

 

„Buvo tokių nusikaltimų. Nenoriu sakyti, kad jie buvo baisesni, nes visi yra baisūs nusikaltimai ir jokiu būdu nenoriu jų lyginti „baisumo prasme". Tokių nusikaltimų, deja, bus kol liesis propaganda Rusijos Federacijos vardu. Bet jie negalėjo atsakyti Nepriklausomybės dienai. Tai irgi faktas", – apibendrino ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(1)
(31)

Komentarai ()

Susijusios žymos: