[Žinios trumpai] Haubicos M777 perdislokavimas vos per 80 sekundžių: vaizdo įraše Ukrainos artileristai parodo, kaip tai daroma (Video)  ()

Tikimasi, kad „Trigubas septynetas“ iš savo šaudymo pozicijos bus perkeltas po 2–3 minučių, tačiau Ukrainos kariams tai tiesiog per lengva.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos artileristai sugebėjo per maždaug 80 sekundžių perdislokuoti amerikietišką velkamą haubicą M777 iš karto po šaudymo į Rusijos pozicijas, kaip matome neseniai pasirodžiusiame vaizdo įraše.

Kaip pažymėjo autorius, aštuonių žmonių įgula dirba kaip „vienas mechanizmas“. M777 sukurta taip, kad ją valdytų aštuonių žmonių grupė, o vaizdo įraše yra 11 žmonių, įskaitant operatorių. Bet du iš jų nueina, tikriausiai, kad atgabentų velkančiąją mašiną.

Gamintojas „BAE Systems“ teigia, kad haubicos perdislokavimas trunka nuo dviejų iki trijų minučių. Tačiau kovos patirtis, įgyta per kelis mėnesius dirbant su šia sistema, duoda tokių įspūdingų rezultatų.

Primename, kad pirmieji M777 ginklai į Ukrainą buvo pristatyti šių metų balandžio pabaigoje. O ukrainiečiai jas naudojo taip plačiai, kad iki birželio vidurio kelios dešimtys haubicų jau buvo sugedusios ir buvo remontuojamos, rašo „The Washington Post“.

 

Pažymėtina, kad M777 laikoma lengva haubica, kurios svoris yra 3745 kg, o pilnai įrengta sistema sveria iki 4200 kg. Tai reiškia, kad operacinis mobilumas yra pagrindinis šio ginklo pranašumas kovoje su baterijomis.

Šiuo atžvilgiu svarbios ne tik šios ginklų sistemos savybės, bet ir laikas: kaip greitai šaudoma ir perkeliama į kitą šaudymo poziciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(65)
(1)
(64)

Komentarai ()