[Žinios trumpai] Pietuose prasidėjo rusų panika: Ukraina puola - skelbiama, kiek liko iki Chersono (Video)  ()

Okupantai, apsirūpinę pripučiamais čiužiniais, turi galimybę išsigelbėti. Tačiau, kaip pastebi ekspertas, per Dnieprą plaukti bus itin sunku, o su amunicija – beveik neįmanoma.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-01 [Žinios trumpai] Pietuose prasidėjo rusų panika: Ukraina puola - skelbiama, kiek liko iki Chersono (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariai užtikrintai juda Chersono link. Dienos (rugpjūčio 31) pradžioje jie buvo apie 20 km nuo miesto pakraščio. Ukrainos ginkluotosios pajėgos pažengė į priekį, bet sunku nuspėti, kiek.

Apie tai karo ekspertas Olegas Ždanovas pasakojo per interviu su Natalija Moseičiuk.

Anot jo, Generalinis štabas kol kas nekomentavo, kiek tiksliai pasikeitė fronto linija Chersono srityje. Tuo pat metu CNN praneša, kad įvyko reikšmingų pokyčių Ukrainos karių naudai.

„Iki Chersono daugiau nei 10 kilometrų“, – tvirtino Ždanovas.

Ekspertas pažymėjo, kad dabar Ukrainos ginkluotosios pajėgos „dirba“ prieš priešo grupę dešiniajame Dniepro krante.

„Prognozavau, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos, pasitelkdamos artileriją, įskaitant raketų paleidimo įrenginius, ir aviaciją, sistemingai ir metodiškai naikins šią grupuotę. Dabar yra sustoję logistikos maršrutai. Tai stebime jau trečią dieną. Tikslas šiai dienai yra sugauti judantį keltą prie Antonivkos tilto. Jis nuolat juda. Norint sugauti reikia toje vietoje stebėtojo, kuris praneštų, kada vyksta pakrovimas arba iškrovimas“, – sakė Ždanovas.

Ekspertas pareiškė, kad Rusijos kariuomenė Chersono srityje buvo ne tik apsupta, ji „perpjauta“ pusiau. Buvo sunaikintos perėjos per Inhuleco upę. Tarp dviejų priešo grupės dalių nėra ryšio.

 

Ždanovas pabrėžė, kad tarp okupantų tvyro tikra panika, tai patvirtina perimti telefono pokalbiai. Rusai supranta, kad tiltai sugriauti, evakuacijos kelių nėra, jie įstrigę.

„Tiesą sakant, rusai jaučia tai, ką mes jautėme Donecko kryptimi. Mes ištraukėme juos iš pozicijų. Jei įmanoma, judėsime į priekį. Okupantams yra du variantai: arba bėgti, arba pasiduoti“, – sakė jis.

Ždanovas prisiminė, kad prieš mėnesį Chersono srities gyventojai pasakojo, kaip rusai po smūgių Antonivkos tiltui išpirko visus plaukimo reikmenis. Okupantai, apsirūpinę pripučiamais čiužiniais, turi galimybę išsigelbėti. Tačiau, kaip pastebi ekspertas, per Dnieprą plaukti bus itin sunku, o su amunicija – beveik neįmanoma.

 

Perėmus kontrolę dešiniajame Dniepro krante, Ukrainos ginkluotosios pajėgos perims Zaporožės krypties kontrolę.

„Mes iš tikrųjų atkertame visus kanalus, neleisdami įsitvirtinti šiai grupuotei prie Krymo teritorijos. O reljefas ten toks: jei nėra gyvenviečių, tai neįmanoma ten įsitvirtinti. Jei mūsų artilerija išves rusus iš pozicijų, tada pamažu galėsime tiesti tiltus ir permesti savo grupuotę į kairįjį krantą“, – sakė Ždanovas.

Anot jo, Ukrainos karinė aviacija aktyviai dirba Chersono kryptimi, Rusijos oro gynyba regione praktiškai neegzistuoja.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(139)
(3)
(136)

Komentarai ()

Susijusios žymos: