[Žinios trumpai] „Karščiai prasideda!“: paskelbė apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimą per visą frontą  ()

Ukrainos kariai atakuos per visą fronto liniją, o ne tik pietuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainiečiai puls visoje fronto linijoje. Karšta bus ne tik pietuose, bet ir kituose fronto sektoriuose, per „TSN“ pareiškė Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Michailas Podoliakas:

„Bus karšta visoje fronto linijoje. Pietuose padaugėjo itin tikslių Rusijos kariuomenės logistikos ir užnugario infrastruktūros apšaudymų", – sakė jis.

„Kontrpuolimas ukrainietiška prasme yra šiek tiek kitokio tipo karas, tai yra modernaus karo tipas. Rusija kariauja tokį klasikinį sovietinio tipo karą – surenka tam tikrą gyvos jėgos kiekį ir puola viena kryptimi, kad galėtų užimti pusę kilometro teritorijos. O kiek žmonių mirs – jiems jokio skirtumo“, – aiškino Podoliakas.

Jis pabrėžė, kad tokio pobūdžio karo Ukraina nekariauja, ir paaiškino, kaip atrodys kontrpuolimas.

„Įdarbinsime visas šlovingas HIMARS ir visas MLRS sistemas, siekdami sunaikinti užnugario „aprūpinimą“ (įsibrovėlius – red.). Daugėja valdomų raketų, raketų sviedinių, nes partneriai mums intensyviai padeda. Taigi, mes intensyviai naikiname visą okupantų atsargų infrastruktūrą - pirmo, antro, trečio lygių sandėlius, kuro bazes, operatyvinius-taktinius štabus. Tokiu būdu Rusijos Federacijos kariniai daliniai nukraujuoja, palaipsniui jie stumiami atgal iš mūsų teritorijos. Štai toks ir bus kontrpuolimas“, – sakė prezidentūros vadovo patarėjas.

 

Jis pabrėžė, kad Ukrainos kariai atakuos per visą fronto liniją, o ne tik pietuose.

„Ne tik pietuose. Šiandien tai vyksta Melitopolio kryptimi, ir Charkivo kryptimi. O ypač aktyvi gynyba Donecko-Luhansko kryptimi. Kodėl mes taip daromei? Tegul jie panikuoja ir paniškai perkeldinėja savo rezervus per visą fronto liniją, visus 1300 km. Tegul galvoja, kur šiandien puls Ukraina. Mes veršimės visu frontu. Pulsime visą atsargų infrastruktūrą išilgai visos fronto linijos“, – pabrėžė Podoliakas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(238)
(5)
(233)

Komentarai ()

Susijusios žymos: