[Žinios trumpai] Ukrainiečiai vėl stebina išradingumu: ant trofėjinio MT-LB pritaisė zenitinę sistemą - kas iš to gavosi?  ()

Priešlėktuvinis pabūklas ZU-23-2 leidžia šaudyti tiek į oro, tiek į antžeminius taikinius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenė ant trofėjinės šarvuotos amfibijos MT-LBVM sumontavo priešlėktuvinį pabūklą ZU-23-2,  praneša „Ukraine Weapons Tracker“.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai užėmė rusišką MT-LB, o vėliau ant jo sumontavo 23 mm kalibro ZU-23-2. Šis ginklas leidžia atakuoti tiek oro, tiek žemės taikinius, nors ZU-23-2 originaliai buvo sukurtas priešlėktuvinei gynybai.

Standartinis MT-LBVM yra šarvuota amfibinė kovos mašina, galinti atlikti įvairias užduotis, bet dažniausiai naudojama kaip šarvuotas transporteris. Ji yra ginkluota 12,7 mm NSVT kulkosvaidžiu. MT-LB naudojama nuo 1966 m. ir iki šiol tarnauja tiek Ukrainos, tiek Rusijos pajėgose. Iš tikrųjų, MT-LB buvo gaminama Charkive.

 

ZU-23-2 yra sovietinis priešlėktuvinis ginklas, galintis šaudyti į 1500 metrų aukštį arba 2500 metrų atstumu. Jis skirtas kovoti su žemai skraidančiais lėktuvais, bet dažnai yra naudojamas prieš pėstininkus ir lengvai šarvuotas transporto priemones.

(77)
(1)
(76)

Komentarai ()