Tai tiesiog beprotiškai įžūlu: Maskvoje rodoma speciali reklama – aukščiausio lygio Rusijos valdininkai atvirai kviečiami dezertyruoti ir bendradarbiauti su užsienio žvalgyba  ()

Amerikos žvalgybos agentūros aktyviai bandė užverbuoti Maskvos diplomatinės tarnybos narius, kurie gali būti nepatenkinti karu Ukrainoje. Visų pirma, pasitelkus tikslinę reklamą socialiniuose tinkluose prie JAV ambasados Rusijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV Federalinio tyrimų biuro direktoriaus padėjėjas įsitikinęs, kad Rusijos pareigūnai pradės dezertyruoti dėl karo Ukrainoje ir bendradarbiaus su Vakarų žvalgyba. Tai leistų specialistams suprasti Rusijos prezidento Vladimiro Putino mąstymą. M. Driscollas apie tai kalbėjo interviu metu „The Telegraph“.

M. Driscollas mano, kad „labai tikėtina“, jog vienas iš „piktų Kremliaus aparatčikų“ išsiskirs su V. Putinu, didėjant karo Ukrainoje aukų skaičiui.

„Tokiais momentais, kai susiduriate su rimtu konfliktu ir yra aiškūs skirtumai tarp Rusijos piliečių... Tada yra galimybė, kad kas nors norės su mumis apie tai pasikalbėti ir pabandys padaryti teisingą dalyką bendram labui, manau yra labai tikėtina“, – sakė M. Driscollas.

FTB atstovas sakė, kad tokie dalykai pasaulio istorijoje nutinka nuolat.

„Istorija mums parodė, kad tokie dalykai vyksta nuolat. Mes tai patyrėme, kaip ir rusai“, – sakė jis.

Be to, leidinys rašo, kad kai kurie Rusijos pareigūnai jau dezertyravo, tarp jų buvęs Vladimiro Putino atstovas Anatolijus Čiubaisas.

Taip pat pranešama, kad FTB aktyviai bandė užverbuoti Maskvos diplomatinės tarnybos narius, kurie gali būti nepatenkinti šalies invazija į Ukrainą. Tai atsitiko, visų pirma, naudojant tikslinę reklamą socialiniuose tinkluose prie JAV ambasados ​​Rusijoje.

 

„Visuomenės FTB teikiama informacija yra veiksmingiausia priemonė kovojant su grasinimais. Jei turite informacijos, kuri gali padėti FTB, susisiekite su mumis“, – rašoma skelbime.

Kontržvalgybos ekspertai pastebi, kad jei JAV žvalgybos tarnyboms pavyks užverbuoti naujus žmones, tai suteiks puikių galimybių.

Liepos 31-ąją Anatolijus Čiubaisas dėl sunkios ligos atsidūrė Europos klinikoje. Jam buvo diagnozuotas Guillain-Barré sindromas – autoimuninė liga, kuri pažeidžia nervų sistemą ir priepuolių metu sukelia visišką galūnių tirpimą.

 

Rugpjūčio 7 dieną tapo žinoma, kad A. Čiubaisas buvo išrašytas iš ligoninės Italijoje. Dabar jam bus atlikta reabilitacija Frankfurte, Vokietijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(25)
(0)
(25)

Komentarai ()