Rusai buvo pakraupę: du Ukrainos tankai per pusvalandį kapitališkai sudaužė OMON koloną – liko tik metalo laužas ir daugybė žuvusių  ()

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karininko prisiminimai apie pirmąsias plataus masto karo dienas ir kovas su Rusijos okupacinėmis pajėgomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karininkas, tankų bataliono vadas Romanas Zui „ArmyInform“ pasakojo apie kovas su įsibrovėliais Charkivo srityje pirmosiomis didelio masto karo su Rusijos Federacija dienomis.

Vasario 24 d. rytą Romano tankų batalionas gavo daugybę kovinių užduočių: pirmiausia du tankų būriai išvyko sustiprinti brigados motorizuotąjį pėstininkų batalioną prie Charkivo, dar keturi būriai turėjo palaikyti kitą batalioną prie Vesele – Kutuzivka – Staryi – Saltivo gynybinės linijos.

Visą vasario 24–26 d. likusi Romano vadovaujama tankų bataliono dalis vykdė kovines misijas Kupiansko ir Pečeniho apylinkėse. Vieną iš dienų, vasario 26 d., Vesele kaimo rajone dviem karininkų dalinio tankams pavyko iš priekio perimti Charkivo link važiuojančią OMON pajėgų – Rusijos specialiosios policijos – koloną.

„Dėl to mano vaikinai pataikė į daugiau nei 20 vienetų priešo technikos – po vieną transporto priemonę kiekvienam šūviui, ypač šarvuotus transporterius ir kitus šarvuočius bei nešarvuočius, o mūsų pėstininkai pateko į rusų užnugarį ir sunaikino likučius. Mūšis truko apie 30 minučių, o galiausiai iš šios kolonos liko tik metalo laužas“, – pasakoja Romanas.

 

Kartu vadas taip pat pažymi, kad jį labai nustebino okupantų veiksmai, ypač domėjosi, kokią taktinę užduotį turėjo atlikti specialiojo vidaus pajėgų būrio kolona, ginkluota policijos lazdomis:

„Jie net nesitikėjo, kad juos pasitiks Ukrainos ginkluotųjų pajėgų koviniai daliniai – tiek jie nežinojo apie tikrąją padėtį. Galbūt jie tikrai tikėjosi, kad žmonės Charkivo srityje juos pasitiks kaip „išvaduotojus““.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(147)
(3)
(144)

Komentarai ()