FSB agentas apsimetė Ukrainos ministru pirmininku ir susisiekė su „Baykar Defense“ generaliniu direktoriumi – skelbiama, kuo viskas baigėsi (Video)  ()

Rusijos specialiosios tarnybos, naudodamos „deepfake“ technologiją, bandė susisiekti su „Baykar“ generaliniu direktoriumi Halyuku Bayraktaru.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip informuoja Censor.NET, apie tai buvo pranešta Ukrainos gynybos ministerijos GUR.

„Rusijos specialiosios tarnybos bando įvaldyti deepfake technologiją. Šį kartą rusai bandė susisiekti su vienu iš „Baykar“ kompanijos, gaminančios garsiuosius „Bayraktar“ dronus, įkūrėjų Halyuku Bayraktaru. Pokalbis vyko Ukrainos ministro pirmininko Denyso Šmyhalio vardu, kurio atvaizdas iš tikrųjų buvo sukurtas naudojant „deepfake“ technologiją. Tačiau vietoj laukto pokalbio su ponu Halyuku rusams „pasisekė“ pasikalbėti su ne mažiau netikra „Baykar kompanijos sekretore“.

GUR atkreipia dėmesį į žemą rusų operatyvininkų, kurie pokalbio metu kelis kartus atsiskleidė, pasirengimo lygį. Įskaitant ir dėl to, kad nežinojo teisingo posakio „бабине літо“ tarimo, kurį jie ištarė kaip rusišką „бабьє лєто“ (liet. bobų vasara).

 

„Šios akcijos tikslas buvo bandymas diskredituoti Ukrainos ir Turkijos bendradarbiavimą. Pokalbio pabaigoje Rusijos operatyvininkai buvo informuoti, kad jie buvo atskleisti, ir jie bus patraukti atsakomybėn“, – pabrėžia žvalgybos agentūra.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(245)
(2)
(243)

Komentarai ()