Rusijos saugumas pašiurpęs: Prigožinas planuoja gubernatoriaus nužudymą, apie tai asmeniškai informuotas Putinas  (2)

Rusijos Federacijos Gynybos ministerija meluoja apie jau mobilizacijos metu pašauktų rusų skaičių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gynybos ministras Sergejus Šoigu pranešė apie jau 200 000 pašauktųjų, tuo tarpu Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui Rusijos gynybos departamentas pranešė apie kiek daugiau nei 400 000 mobilizuotųjų.

Tai pranešė įtakingas Rusijos „Telegram“ kanalas „General SVR“.

Kanalo teigimu, Kremliaus vadovas yra informuotas apie ginkluotųjų pajėgų ginklų ir darbo jėgos nuostolius, tačiau skaičiai gerokai skiriasi nuo oficialių. Anot šaltinio, Gynybos ministerija Putiną laiko „du kartus protingesniu arba kvailesniu nei vidutinis rusas, todėl skaičiai dauginami iš dviejų“.

Rusijos Federacijos FSB pateikė Putinui PMC „Wagner“ vadovo Jevgenijaus Prigožino pokalbio su dviem pašnekovais įrašą, kurio metu Prigožinas atviru tekstu pareiškė, kad jei per ateinantį mėnesį Putinas neatleis Sankt Peterburgo gubernatoriaus Aleksandro Beglovo, tai Prigožinas pats spręs šį klausimą.

„Viskas atrodytų kaip tuščios kalbos, tačiau įraše Prigožinas pasakoja kai kurias pasiruošimo detales, gana apgalvotą pasikėsinimą nužudyti. Rusijos Federacijos Saugumo Tarybos sekretorius Nikolajus Patruševas išreiškė nuomonę, kad būtina nurodyti Prigožinui jo vietą, ir šiai pozicijai pritarė visi susitikimo dalyviai. Putinas pasakė, kad išspręs šį klausimą. Prigožinas saugumo pajėgoms tampa galvos skausmu. Į tai jau dabar rimtai žiūrima kaip į stabilumo vidaus kelyje problemą, o galimas tandemas tarp Prigožino ir Kadyrovo yra saugumo pareigūnų, ir ne tik saugumo pareigūnų košmaras“, – rašo „Telegram“ kanalas „General SVR“.

 

Svarbu pažymėti, kad šiuo metu šių duomenų neįmanoma patikrinti nepriklausomai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(6)
(34)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: