„Turime gerų naujienų!“, – skelbia apie artėjantį Lysyčansko ir Severodonecko apsupimą, Ukraina gali tiesiog sutraiškyti rusus  ()

Donbase Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimo linija jau eina per ruožą Svatovas-Kremina (Luhansko sritis).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Charkivo sritis beveik 100 % išlaisvinta. Artimiausiu metu Ukrainos ginkluotosios pajėgos gali apsupti ir išvaduoti Lysyčanską ir Severodonecką.

Tokią prognozę išsakė karo ekspertas Olegas Ždanovas.

„Jau galime sakyti, kad mūsų puolimo linija yra Svatovas-Kremina. Būtent tokiu plačiu frontu šiandien žengiame į priekį. Kiek suprantu, Ukrainos ginkluotosios pajėgos įžengė į Luhansko sritį. Charkivo sritis beveik 100 % išlaisvinta, liko tik nedideli plotai“, – pastebėjo ekspertas.

Anot jo, dabar kautynės vyksta Kreminos pakraštyje. O pagrindinis tiekimo maršrutas Svatovo ir Kreminos srityje, pagrindinis logistikos maršrutas Rusijos karių grupei Severodonecke, Lysyčanske, jau kontroliuojamas Ukrainos artilerijos, pabrėžė ekspertas.

„Taigi, iš esmės, turime gerų naujienų, ir duok Dieve, kad tai tęstųsi. Ir jei tas pats tempas tęsis, per ateinančias kelias savaites galime tikėtis, kad Lysyčansko-Severodonecko aglomeracija bus arba apsupta mūsų kariuomenės, arba, geriausiu atveju, bus išlaisvinta“, – mano Ždanovas.

 

Jis taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad vos tik pradeda formuotis puslankis, RF ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas stengiasi nedelsiant atitraukti reguliarius dalinius, palikdamas tuos, kurių jiems ypač nereikia. Kaip buvo Limane, kur jie paliko daugiausia savanorių būrių batalionus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(126)
(2)
(124)

Komentarai ()

Susijusios žymos: