Rusijoje dar neregėti dalykai: po Krymo tilto sprogimo pirmoji tiesioginė Putino kritika – diktatorius iš karto nėrė į krūmus  ()

Kremlius, siekdamas apsaugoti Putiną, kaltina Rusijos gynybos ministeriją dėl sprogimo ant Krymo tilto.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremlius Rusijos gynybos ministeriją paverčia atpirkimo ožiu dėl sprogimo ant Krymo tilto, siekdamas permesti kaltę nuo Rusijos prezidento Vladimiro Putino, kuris pradėjo sulaukti kritikos.

Tai pranešė Censor.NET, remdamasi Amerikos karo studijų instituto (ISW) duomenimis.

Oficialaus Rusijos gynybos ministerijos pranešimo dėl incidento nebuvo. Rusijos leidinys „Meduza“ pranešė, kad Rusijos prezidento administracija išsiuntė Rusijos žiniasklaidai nurodymus, kaip sumenkinti tilto žalos rimtumą. Gali būti, kad Kremlius įsakė Rusijos gynybos ministerijai apie šią situaciją nutylėti.

Kaip rašo ISW, Rusijos propagandistas Volodymyras Solovjovas pareiškė, kad Rusija turėtų pradėti smūgių kampaniją prieš kritinę Ukrainos infrastruktūrą, o ne „klausyti Rusijos gynybos ministerijos pažadų“.

 

Vienas Rusijos karo tinklaraštininkas perspėjo, kad jei Putinas neatkeršys, tai „bus vertinama kaip paties prezidento silpnybė“.

Kitas karo tinklaraštininkas pažymėjo, kad Kremlius veidmainiškai ragina rusus telktis už Putino, jei jis negali komentuoti tokių svarbių įvykių kaip „Maskvos nuskandinimas“, apsikeitimas kaliniais ar Charkivo fronto žlugimas.

ISW rašo, kad tai pirmoji tiesioginė Putino kritika.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(56)
(5)
(51)

Komentarai ()

Susijusios žymos: