Spjūvis Putinui. Netikėta žinia, ką daro Tokajevas  ()

Kazachstano prezidentas Kasymas Žomartas Tokajevas, praėjusį mėnesį kritikavęs Eurazijos Ekonominę Sąjungą (EAES) ir atmetęs nepripažinto Baltarusijos vadovo Aleksandro Lukašenkos pasiūlymą prisijungti prie sąjunginės Rusijos Federacijos ir Baltarusijos valstybės, žengė dar vieną žingsnį, kuriuo siekiama atsiriboti nuo Kremliaus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kazachstano prezidentas Kasymas Žomartas Tokajevas žengė dar vieną žingsnį, kad atsiribotų nuo Kremliaus. Kazachstano vadovas nedalyvaus Sankt Peterburge vyksiančiame Tarptautiniame ekonomikos forume, praneša „Reuters“.

Iš Kazachstano į Sankt Peterburgą bus išsiųsti tik du pareigūnai – vicepremjeras Romanas Skliaras ir ekonomikos viceministras Timuras Žaksilikovas.

Kazachstano prezidento biuras agentūrai „Reuters“ nekomentavo, kodėl Tokajevas atsisakė dalyvauti minėtame forume.

Pastebėtina, kad pernai per forumą Sankt Peterburge Tokajevas pareiškė, jog Kazachstanas nepripažįsta DLR ir LLR, ir atsisakė laikytis Kremliaus linijos dėl Rusijos invazijos į Ukrainą.

 

Iki Rusijos karo prieš Ukrainą Sankt Peterburge vykstančiame forume nuolat svečiuodavosi pasaulio lyderiai ir stambūs verslininkai, tačiau dabar Vakarų politikai ir verslininkai šio viršūnių susitikimo vengia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(50)
(2)
(48)

Komentarai ()