Nežmoniška paranoja! Ką daro Lukašenka  ()

Baltarusijos diktatorius Aleksandras Lukašenka turi didžiulę saugumo tarnybą. Kalbame apie šimtus žmonių, kurie jį saugo kiekvieną minutę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltarusijos diktatorių Aleksandrą Lukašenką saugo šimtai saugumo tarnybos darbuotojų. Be to, yra stebėjimo sistema – visur yra kameros, veido atpažinimo sistema. Apskritai, Lukašenkai su tokiu kortežu po Minską judėti saugu. Tačiau išvykęs iš miesto gerokai padidina saugumą.

Apie tai „24 kanalui“ papasakojo Baltarusijos opozicijos lyderės Svetlanos Cichanouskajos patarėjas Franakas Večiorka.

Baltarusijos lyderis tarptautinėse kelionėse yra labai atsargus. Dabar jis daugiausia lankosi Rusijoje. Tačiau, kai Lukašenka keliavo į Zimbabvę ar JAE, jis turėjo didžiulę saugumo tarnybą.

„Jis turi baimę, paranoją, kad visas pasaulis yra prieš jį, kas apskritai yra tiesa. Manau, kad jis gyvena šioje baimėje ir tik padidina saugumą“, – pažymėjo Večiorka.

Diktatorių dabar supa armija. Matome, kad dabartiniuose susirinkimuose dalyvauja kitokie žmonės nei buvo 2019–2020 m.

„Jis pakeitė aplinką, palikdamas ištikimiausius – arba turinčius kompromituojančios informacijos, arba tuos, kurie patvirtino savo asmeninį lojalumą konkrečiais veiksmais, ypač vykdydami masines represijas prieš baltarusius“, – sakė Večiorka.

Anot Lukašenkos, Baltarusiją ruošiasi pulti lenkai, lietuviai, amerikiečiai, NATO ir pan. Jei nebus branduolinių ginklų, jie ateis ir nugalės vargšus žmones. Tai yra Lukašenkos valstybinės propagandos naratyvas. Branduoliniai ginklai pristatomi kaip atgrasymo priemonė.

 

„Lukašenka tikrai taip galvoja. Jis mano, kad branduolinė raketa suteikia jam papildomą apsaugą, tikslų manipuliavimo ir spaudimo kitoms šalims įrankį. Jis visada gali pasakyti: „Tik pabandykite padėti Cichanouskajai, aš paleisiu raketas į  Ukrainą“, – aiškino baltarusių opozicionierius.

Diktatorius įsitikinęs, kad Budapešto memorandumas ir branduolinio ginklo atėmimas iš Baltarusijos 1995 metais buvo didžiulė tragedija ir klaida.

„Dabar jis vėl turi šį ginklą ir elgiasi kaip beždžionė su granata. Vaizdo įraše su Skabejeva jis atrodo labai patenkintas ir laimingas“, – apibendrino Večiorka.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(11)
(-10)

Komentarai ()

Susijusios žymos: