[ŽT] Paaiškėjo netikėta žinia. Ką darė JAV per Prigožino sukilimą  ()

Prasidėjus „Wagner“ maištui, JAV valstybės sekretorius Anthony Blinkenas skubiai įsakė Valstybės departamento darbuotojams nekomentuoti situacijos Rusijos Federacijoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-28 [ŽT] Paaiškėjo netikėta žinia. Ką darė JAV per Prigožino sukilimą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pranešė „Axios“, remdamasi savo šaltiniais.

Amerikos diplomatams A. Blinkeno atsiųsta telegrama parodė, kaip svarbu Baltiesiems rūmams kontroliuoti pasaulyje amerikiečių retoriką.

Laiške A. Blinkenas įsakė visiems Valstybės departamento darbuotojams su niekuo nediskutuoti ir nekomentuoti sukilimo Rusijoje, sakė JAV pareigūnai.

Jei JAV diplomatų apie įvykius Rusijos Federacijoje klausia užsienio vyriausybių atstovai, tai, pasak Amerikos pareigūnų, jie turėtų tik atsakyti, kad valstybė stebi situaciją. Pranešime priduriama, kad valstybės sekretorius ir artimiausi jo darbuotojai situaciją sprendžia tiesiogiai.

Leidinio šaltinių teigimu, vienas iš JAV pareigūnų sakė, kad telegrama išsiųsta todėl, jog žiniasklaidoje nesusidarytų įspūdis, jog Baltieji rūmai kažkaip susiję su maištu Rusijoje.

 

Kitas šaltinis teigė, kad telegramos išsiuntimo metu padėtis Rusijos Federacijoje buvo neaiški. A. Blinkenas tikriausiai norėjo, kad JAV pareigūnai tylėtų, kol paaiškės daugiau detalių.

Anksčiau A. Blinkenas pareiškė, kad maištas RF yra Rusijos vidaus reikalas, o JAV su tuo neturi nieko bendra.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(0)
(23)

Komentarai ()